Notícies

- Turisme i Promoció econòmica

Escriviu la paraula o frase que voleu cercar, escolliu algun dels filtres per mes i any, i feu clic al botó cercar:

Resultats de la cerca 1676 elements coincideixen amb el vostre criteri

S’obren les inscripcions de les campanyes gastronòmiques de tardor

L'Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Roses obre a partir d’avui, dilluns 5 de juliol, el període d’inscripcions perquè tots els establiments de la restauració de Roses que vulguin, puguin adherir-se a les campanyes gastronòmiques programades per a la propera tardor. Les propostes impulsades des del consistori són: Ruta de les Tapes (es realitzarà del 17 al 26 de setembre), Fira de la Cervesa (del 9 al 12 d’octubre) i Festivalet (13 i 14 de novembre), amb diferents opcions de menús, tapes i tasts.

Llegir Més

Nova guia "Ride Roses" per descobrir Roses i el seu entorn practicant ciclisme

Turisme de Roses posa des d’avui a disposició del públic la nova guia Ride Roses, un desplegable de fàcil ús amb informació detallada del nou producte turístic impulsat al municipi, consistent en 9 rutes per conèixer Roses i el seu entorn practicant ciclisme. La guia ja es pot recollir gratuïtament a l’Oficina de Turisme, mentre que la web visit.roses.cat, també ofereix la informació.

Llegir Més

Nou ajut per a persones afectades per un ERTO o amb contracte fix discontinu

El 5 de juliol s’obre un nou formulari d’inscripció per accedir a la línia d’ajuts per a persones afectades per un ERTO, o bé amb contracte fix discontinu beneficiàries de la prestació extraordinària, com a mínim, un dia del mes de maig de 2021.

Llegir Més

Turisme de Roses amplia la programació d’esport i natura, benestar, enoturisme, cultura i lleure per a aquest estiu

Roses torna a oferir aquest estiu un extens programa d’activitats basades en el benestar i el gaudi dels sentits, l’enologia, el joc, l’activitat física i la immersió en la natura, a través d’una vintena de propostes que permeten conèixer la població des d’una vessant experimental. L’èxit d’aquesta iniciativa, sorgida del context sanitari viscut l’any passat amb la voluntat de donar a conèixer els recursos de Roses de forma amena i divertida als visitants de proximitat, ha fet que per a aquesta temporada el programa compti amb més activitats.

Llegir Més

Canvis en el cartipàs rosinc

Després del relleu d’alcaldia fet efectiu el passat dissabte 26 de juny amb la investidura de Joan Plana, avui mateix entra en vigor el decret de modificació de delegacions a regidors i regidores de l’equip de govern de l’Ajuntament de Roses, per a la redistribució d’àrees i competències.

Llegir Més

Roses crea una comissió interdepartamental per a l’aplicació de la nova mobilitat al PN del Cap de Creus

Aquest matí ha tingut lloc a Roses la creació d’una comissió de seguiment integrada per membres dels equips tècnic i polític de l’Ajuntament, encarregada del seguiment de les noves mesures d’accessibilitat que s’aplicaran a partir del proper 15 de juliol al Parc Natural del Cap de Creus. Amb aquesta taula de treball, que es reunirà setmanalment i a la qual també es convidarà a participar al Parc Natural, les diferents àrees municipals fixaran les accions i adaptacions a implementar d’acord amb les necessitats que el nou pla de mobilitat pugui requerir al llarg de l’estiu.

Llegir Més

Turisme de Roses ofereix formació a recepcionistes i informadors del municipi

El proper dimecres 30 de juny, de 9.20 a 11 h, Turisme de Roses durà a terme una sessió formativa dirigida a recepcionistes i informadors que treballen a la població, durant la qual se’ls facilitarà informació sobre punts d’interès com el Parc Natural del Cap de Creus, el patrimoni cultural de Roses o la seva vessant enòloga. Les persones interessades a participar poden inscriure’s trucant entre les 9 i les 21 h a l’Oficina de Turisme (972 25 73 31).

Llegir Més

Roses limita l’accés al Parc Natural del Cap de Creus del 15 de juliol al 31 d’agost

Entre el 15 de juliol i el 31 d’agost, l’Ajuntament de Roses limitarà l’accés amb vehicles de 4 rodes o superiors als espais naturals situats al Parc Natural del Cap de Creus. La restricció de pas serà efectiva entre les 10.30 i les 16.30, tots els dies de la setmana.

Llegir Més

Els regidors de Roses graven vídeos per respondre al jovent del municipi temàtiques i inquietuds del seu interès

Habitatge, formació, turisme, esports, medi ambient, món laboral... quins projectes actuals i quins són els reptes de futur a cadascun d’aquest àmbits, són les temàtiques que centren les intervencions que els regidors de l’equip de govern de Roses han respost a partir de la gravació de vídeos que, a partir d’avui, es difondran per les xarxes socials municipals. La iniciativa sorgeix a partir de l’aprovació del Pla Local de Joventut del municipi i del camí traçat per treballar d’una manera transversal i des de tots els àmbits en l’impuls d’oportunitats i en la millora de la vida del jovent rosinc.

Llegir Més

L’Espai Falcó ja és una realitat: arqueologia subaquàtica, pesca i immersió a la Roses del segle XX

La nova sala inclou la museïtzació de peces arqueològiques subaquàtiques datades entre el segle IV aC i el segle XX donades per Paco Falcó l’any 2017. La mateixa figura de Paco Falcó i la seva vinculació amb el mar -pesca, immersió, turisme- permeten també donar a conèixer la configuració de Roses a partir de la dècada de 1920

Llegir Més

Inici del servei de vigilància, salvament i socorrisme a les platges de Roses

El proper dijous, 24 de juny, s’inicia a Roses el servei regular de salvament i socorrisme a les platges de la població, que s'allargarà fins al dia 12 de setembre. Tot i així, entre demà dissabte i el proper dia 24, s’estableix un equip inicial de 5 socorristes amb base a les platges de Santa Margarida per atendre els usuaris i les possibles emergències que es puguin produir. L’aplicació Roses Smart continuarà facilitant dades sobre l’aforament i els serveis de les platges durant l’estiu.

Llegir Més

El Centre Obert de Roses visita l’Oficina de Turisme

Nens i nenes participants en el Centre Obert de Roses han realitzat al llarg d’aquesta setmana visites a l’Oficina de Turisme de Roses, on han pogut conèixer les dependències des d’on l’Ajuntament ofereix informació i atenció als nombrosos visitants que rep la població al llarg de tot l’any, i amb especial intensitat durant la temporada d’estiu.

Llegir Més

Roses s’uneix a 13 municipis de la costa catalana en defensa del sector pesquer

Ahir, dimecres 16 de juny, l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, es va reunir amb alcaldies i altres representants de 13 municipis portuaris, per plantejar solucions a les dificultats que viu el sector pesquer. El principal tema abordat va ser el reglament del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació per controlar la pesca il·legal, donant compliment a la normativa europea, que obliga les barques a declarar el volum de captures abans d’arribar a port, la qual cosa suposa realitzar-ne una estimació prèvia.

Llegir Més

La Transpyr Coast to Coast finalitzarà dissabte a Roses després de recórrer 700 km des de l’Atlàntic

El proper dissabte, 19 de juny, Roses acollirà la setena i última etapa de la ‘Transpyr Coast to Coast’. Competició de referència per al ciclisme de muntanya internacional, la Transpyr creua els Pirineus des de la costa atlàntica fins a la mediterrània i compta amb la participació dels millors riders de més de 20 països diferents, que des d’ahir diumenge fins al proper dissabte recorreran 715 quilòmetres d’alta muntanya. En aquesta 11a edició s’estrena un recorregut inèdit de nord a sud i d’oest a est, de manera que Roses esdevindrà el punt d’arribada de la prova i no de sortida com en anys anteriors.

Llegir Més

Diumenge 20 de juny finalitza el termini per presentar propostes als Pressupostos Participatius

L’Ajuntament de Roses fa una reserva al pressupost municipal de 300.000€ perquè els veïns i veïnes decideixin a quins projectes de la partida d’inversions els volen destinar. Del 3 al 20 de juny es poden presentar les propostes ciutadanes a través del web www.tudecideixesroses.cat.

Llegir Més

Roses posa en valor el patrimoni geològic de la zona del Far

Ha finalitzat el projecte impulsat per l’Ajuntament per a l’adequació paisatgística del rocam costaner de la punta de la Poncella. Amb aquesta intervenció, es dona visibilitat i es posa en valor una zona de cisalla de gran importància, recollida en l’Inventari d’Espais d’Interès Geològic de Catalunya i reconeguda internacionalment pel seu valor per a la comprensió dels processos tectònics.

Llegir Més

Condicionament de les platges de Roses

El serveis municipals de Rosersa estan realitzant les tasques de manteniment necessàries per a la posada a punt de les platges per a la temporada de bany.

Llegir Més

Roses rep la visita de premsa de la revista especialitzada en Turisme Otros Destinos

Roses es continua donant a conèixer entre mitjans i bloguers amb diferents accions i aquesta setmana ha rebut la visita de la revista digital especialitzada en turisme "Otros destinos". Aquest press trip és fruit de la presentació en línia que va tenir lloc el passat 24 de maig amb una vintena de mitjans de tot l’Estat, on l’alcaldessa i regidora de Turisme, Montse Mindan, oferí als participants un recorregut per les activitats d’estiu, gastronomia, paisatge, platges, patrimoni... i tot allò que Roses té per oferir al visitant.

Llegir Més

Roses repeteix una trentena d’aparicions en mitjans estatals en un intens maig comunicatiu

Continuant amb l’arrencada de la primavera i amb les accions comunicatives del passat mes d’abril, Roses segueix motivant l’interès dels mitjans de comunicació com a destinació de referència de la Costa Brava. Amb el suport de l’agència especialitzada en el sector turístic RV Edipress, la població ha assolit una presència contínua durant les darreres setmanes a nivell autonòmic i estatal, amb una trentena d’aparicions.

Llegir Més

Del 7 al 27 de juny, Roses torna a premiar els clients dels seus comerços amb gelats

L’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Roses ofereix entre el 7 i el 27 de juny una nova edició de la campanya "Roses et convida a un gelat", en la qual participen una cinquantena de comerços i serveis de la població que, al llarg de tot aquest període, obsequiaran els seus clients amb butlletes rasca-rasca que tenen gelats com a premis.

Llegir Més

Set joves dibuixen un graffiti al Mercat Municipal de Roses per a commemorar el seu 35è aniversari

El passat cap de setmana, set joves de Roses i Figueres van realitzar un graffiti al Mercat Municipal per a celebrar el 35è aniversari de l’equipament. L’objectiu d’aquesta activitat, realitzada en el marc de la Fira de la Rosa que s’ha dut a terme a la població aquests dies, ha estat dinamitzar i integrar les activitats del mercat des d'una perspectiva juvenil.

Llegir Més

Suport de l’Ajuntament de Roses a la jornada de vaga del sector pesquer

L’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, ha participat aquesta tarda en la reunió que ha tingut lloc al moll comercial de Roses amb la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà; el director general de Pesca i Afers Marítims, Sergi Tudela; el president de la Federació Nacional Catalana de Confraries de Pescadors i patró major de la Confraria de de Roses, Toni Abad; i representants del sector pesquer.

Llegir Més

Comença la quarta edició dels Pressupostos Participatius a Roses

L’Ajuntament de Roses fa una reserva al pressupost municipal de 300.000€ perquè els veïns i veïnes decideixin a quins projectes de la partida d’inversions els volen destinar. Del 3 al 20 de juny ja es poden presentar les propostes ciutadanes a través del web www.tudecideixesroses.cat .

Llegir Més

Roses floreix amb catifes, decoracions, gastronomia i còctels florals

Els actes de la Fira de la Rosa arrenquen avui amb la confecció per part dels comerciants rosincs de les tradicionals catifes de Corpus, creant un mosaic de colors a diferents espais de la població: Mercat Municipal, carrer Pi i Sunyer i carrer Sant Sebastià. A més, es decoren els carrers Joan Badosa i Sant Elm i les places de l’Àngel amb la creació "Roda cromàtica" a càrrec del centre l’Art i de l’Església, a càrrec dels alumnes del cicle formatiu d'Activitats Comercials, del Centre Escolar Empordà.

Llegir Més

Els nous vídeos promocionals de Roses es difonen arreu de Catalunya

Els nous vídeos promocionals que Turisme de Roses ha preparat per donar a conèixer la destinació durant aquesta temporada han comptat ja amb una gran quantitat de visualitzacions a través del seu canal Youtube. Paral·lelament, els principals ens de promoció turística de Catalunya, com l’Agència Catalana de Turisme o el Patronat de Turisme Costa Brava Pirineu de Girona, els donen també a conèixer a través de les seves xarxes socials.

Llegir Més

Roses participa en l'acord comarcal per a la creació de l’Agència de desenvolupament de l’Alt Empordà

Les entitats locals impulsores del Pla Estratègic de Desenvolupament Econòmic Local i Ocupació de l’Alt Empordà, entre les quals es troba l'Ajuntament de Roses han acordat realitzar els primers passos en ferm per a la creació de l’Agència de Desenvolupament Econòmic. Aquest ens neix amb la voluntat de treballar conjuntament les polítiques de promoció econòmica de la comarca, d’acord amb les necessitats detectades en el Pla Estratègic que ha estat aprovat per totes les entitats locals en àmbits com la generació de llocs de feina, la diversificació de l’economia, la captació d’inversions o l’impuls de la formació.

Llegir Més

Neix "Nits de Circ", 10 nits de circ internacional de qualitat a la Ciutadella de Roses i als Jardins del Molí de Besalú

El proper mes d’agost la Ciutadella de Roses acollirà "Nits de Circ”, una nova proposta cultural per a l’estiu rosinc nascuda de la mà de Circus Arts Foundation, que es desenvoluparà conjuntament amb la població de Besalú. Grans atraccions internacionals dins la pista d’un circ sota les estrelles es donaran cita en dos espais d’ensomni: els Jardins del Molí de Besalú (de l’11 al 14 d’agost) i la Ciutadella de Roses (del 17 al 22 d’agost). Les entrades s’han posat a la venda aquest mateix matí.

Llegir Més

Roses promociona la destinació entre mitjans i agents turístics estatals i internacionals

Turisme de Roses ha viscut una setmana intensa en la promoció i difusió del municipi entre mitjans de comunicació i agents turístics especialitzats, tant d’àmbit estatal com internacional. Un Fam Trip va aplegar el passat cap de setmana a Roses agents de viatge "premium" belgues, lituans i croats, mentre que dimarts la destinació es va donar a conèixer mitjançant una presentació en línia a una vintena de mitjans de comunicació especialitzats de tot l’Estat.

Llegir Més

"Roses Ride": 9 rutes per descobrir Roses i el seu entorn practicant ciclisme

Turisme de Roses ja té disponible a través de la seva pàgina web www.visit.roses.cat, la nova proposta "Ride Roses", un nou producte turístic consistent en informació detallada sobre 9 rutes per conèixer Roses i el seu entorn practicant ciclisme. Les rutes són aptes per a diferents modalitats de ciclisme: 3 rutes de BTT, 3 de bicicleta de carretera i 3 de rutes gravel (que combina BTT i carretera).

Llegir Més

Cala Jóncols, primer hotel de la Costa Brava que obté el certificat internacional de turisme sostenible Biosphere

Cala Jóncols ha obtingut el certificat de turisme sostenible Biosphere i es converteix en el primer hotel de la Costa Brava en aconseguir aquesta acreditació, que és la de major reconeixement internacional. És un certificat voluntari de sostenibilitat que concedeix l’Institut de Turisme Responsable (ITR), un organisme independent que promou accions i programes de desenvolupament sostenible a la indústria turística. La certificació acredita el compromís del grup de Roses amb la cura del medi ambient i avala la seva aposta de millora continua en l’àmbit de la sostenibilitat, cultural i social.

Llegir Més