Notícies

- Sanitat, Acció Social i Família

Escriviu la paraula o frase que voleu cercar, escolliu algun dels filtres per mes i any, i feu clic al botó cercar:

Resultats de la cerca 815 elements coincideixen amb el vostre criteri

Actualització dades Covid-19 a Roses

Els centres educatius de Roses comptabilitzen a data d’avui, dimarts 8 de juny, cinc grups confinats per Covid-19. En els darrers 10 dies, el nombre d’alumnat, personal docent o administratiu que han donat resultat de contagi positiu ha estat de 9 persones. Pel que fa al conjunt de la població, el nombre de contagis mostra un ascens respecte a la setmana passada, amb 28 nous contagis comptabilitzats en els darrers 7 dies.

Llegir Més

Mesures per a la contenció de la COVID-19 aplicables a partir del 4 de juny a Catalunya

El 4 de juny entren en vigor noves mesures per a la contenció de la pandèmia provocada pel coronavirus SARS-CoV-2. Es preveuen alguns canvis en àmbits com l’horari de restauració i cultura i l’aforament de comerç i grans esdeveniments, entre altres.

Llegir Més

Actualització dades Covid-19 a Roses

Els centres educatius de Roses comptabilitzen a data d’avui, dimarts 1 de juny, tres grups confinats per Covid-19. En els darrers 10 dies, el nombre d’alumnat, personal docent o administratiu que han donat resultat de contagi positiu ha estat de 6 persones. Pel que fa al conjunt de la població, es redueix el nombre de contagis respecte a les setmanes anteriors, i se situa en 15 nous contagis en els darrers 7 dies.

Llegir Més

Actualització dades Covid-19 a Roses i resultats cribatge massiu

Els centres educatius de Roses comptabilitzen a data d’avui, dimarts 25 de maig, un únic grup confinat per Covid-19. En els darrers 10 dies, el nombre d’alumnat, personal docent o administratiu que han donat resultat de contagi positiu ha estat de 5 persones. Pel que fa al conjunt de la població, el nombre de positius descendeix respecte a les setmanes anteriors, i se situa en 27 nous contagis en els darrers 7 dies.

Llegir Més

Mesures per a la contenció de la COVID-19 aplicables a partir del 24 de maig a Catalunya

El 24 de maig entren en vigor noves mesures per a la contenció de la pandèmia provocada pel coronavirus SARS-CoV-2. Els indicadors epidemiològics i assistencials recomanen mantenir encara algunes de les restriccions tot i haver finalitzat l'estat d'alarma. No obstant això, es preveuen alguns canvis en àmbits com els horaris de restauració, el nombre màxim de persones a les trobades socials i l'aforament a cultura i comerç.

Llegir Més

Visita guiada a la Ciutadella per a majors de 65 anys

El proper dimarts, 25 de maig, tindrà lloc una visita guiada a la Ciutadella de Roses dirigida a persones majors de 65 anys. L'activitat s'iniciarà a les 10 h i per participar cal fer inscripció prèvia trucant al 972 15 29 62. L'aforament és de 20 places.

Llegir Més

Actualització dades Covid-19 a Roses i cribatge massiu el 19 i 20 de maig

Els centres educatius de Roses compten a data d’avui, dimarts 18 de maig, 5 grups-classes confinats per Covid-19, mentre que la població general ha comptabilitzat al llarg dels darrers 7 dies un total de 56 casos positius. Roses repetirà demà i dijous el cribatge massiu amb automostra al Teatre Municipal, per detectar possibles casos asimptomàtics i aturar la línia de contagi.

Llegir Més

Nous cribratges amb PCR d’automostra a Roses

El Departament de Salut programa la segona campanya de mostres seriades a Roses, que es desenvoluparà al llarg del dies 19 i 20 de maig. Hi poden participar les persones d’entre 16 i 60 anys, asimptomàtiques, que no hagin passat la COVID en els darrers 3 mesos i sense la pauta de vacunació completada.

Llegir Més

Actualització dades Covid-19 i resultat cribatge a Roses

Els centres educatius de Roses comptabilitzen a data d’avui, dimarts 11 de maig, 12 grups-classes confinats per Covid-19, mentre que la població general ha comptabilitzat al llarg dels darrers 7 dies un total de 92 casos positius, 23 d’ells detectats en el cribatge massiu que el Departament de Salut de la Generalitat va realitzar al municipi els passats 5 i 6 de maig.

Llegir Més

Mesures per a la contenció de la COVID-19 aplicables a partir del 9 de maig a Catalunya

Amb la finalització de l'estat d'alarma, el proper diumenge 9 de maig finalitzen el confinament nocturn i el tancament perimetral de Catalunya. La Generalitat ha anunciat avui quines seran les restriccions vigents a partir d'aquest diumenge per a la contenció de la pandèmia provocada pel coronavirus SARS-CoV-2. Els indicadors epidemiològics i assistencials recomanen mantenir encara el gruix de les restriccions tot i haver finalitzat l’estat d’alarma. No obstant això, es preveuen alguns canvis com l'horari continuat de la restauració i activitats culturals fins a les 23 h.

Llegir Més

L’Ajuntament agraeix la participació de 1305 veïns i veïnes de Roses en el cribatge massiu

L’Ajuntament de Roses fa arribar el seu agraïment a tots els veïns i veïnes de Roses que han participat en el cribatge massiu per a la detecció de casos de Covid entre persones asimptomàtiques, dut a terme a la població dimecres i dijous d’aquesta setmana. Els alts índex de casos positius comptabilitzats les darreres setmanes a la població van fer recomanable la realització d’aquestes proves per aturar els contagis.

Llegir Més

Actualització dades Covid-19 a Roses

Els centres educatius de Roses comptabilitzen a data d’avui, dimarts 4 de maig, 6 grups-classes confinats per Covid-19. En els darrers 10 dies, el nombre d’alumnat, personal docent o administratiu que han donat resultat de contagi positiu ha estat de 23 persones.

Llegir Més

Els dies 5 i 6 de maig es realitzarà un cribatge massiu a Roses per detectar casos de Covid

El Teatre Municipal de Roses acollirà els propers dimecres i dijous, 5 i 6 de maig, entre les 9 i les 15 h (dimecres) i les 13 i 19 h (dijous), la realització d’un cribatge massiu per a la detecció de possibles casos de Covid 19 entre persones asimptomàtiques. Els alts índex de casos positius comptabilitzats les darreres setmanes a la població fan recomanable la realització d’aquesta prova per aturar els contagis.

Llegir Més

Roses lliura els certificats als 10 participants que han assolit el programa Formació en Primera Acollida

Aquest matí Esther Bonaterra, regidora d’Acció Social, Igualtat i Nova Ciutadania de Roses, ha fet entrega dels Certificats d'Assistència a la Formació d’Acollida realitzada a la població durant els mesos de febrer, març i abril. Un total de 10 persones han finalitzat tot l’itinerari del curs, que dona les eines necessàries per a una més fàcil incorporació de les persones nouvingudes a la societat catalana i per a la promoció de la seva autonomia personal.

Llegir Més

Actualització dades Covid-19 i vacunació a Roses

Els centres educatius de Roses comptabilitzen a data d’avui, dimarts 27 d’abril, 13 grups-classes confinats per Covid-19, mentre que la població general ha comptabilitzat al llarg dels darrers 7 dies un total de 57 casos positius. Pel que fa al procés de vacunació al municipi, s’ha administrat la primera dosi a un total de 3.147 persones, mentre que 960 han rebut també la segona.

Llegir Més

Mesures per a la contenció de la COVID-19 aplicables a partir del 26 d'abril a Catalunya

Dilluns 26 d'abril entren en vigor noves mesures per a la contenció de la pandèmia provocada pel coronavirus SARS-CoV-2. Decau el tancament comarcal i s’estableixen altres canvis a sectors com el comerç i l’esport. A continuació es detalla tota la informació de les mesures vigents a partir del 26 d'abril i fins al 3 de maig.

Llegir Més

Actualització dades Covid-19 als centres escolars de Roses

Els centres educatius de Roses comptabilitzen a data d’avui, dimarts 20 d’abril, 5 grups-classes confinats per Covid-19. En els darrers 10 dies, el nombre d’alumnat, personal docent o administratiu que han donat resultat de contagi positiu ha estat de 14 persones.

Llegir Més

Roses aprova el protocol contra violències sexuals als espais d’oci públic

Aquest matí ha tingut lloc a Roses la presentació del Protocol contra violències sexuals als espais d’oci de Roses, aprovat en el passat ple municipal. L’acte ha comptat amb la participació de la directora general de Joventut, Laia Girós; el primer tinent d’alcalde i regidor de Seguretat Ciutadana, Joan Plana, i la regidora de Joventut de l’Ajuntament de Roses, Verònica Medina.

Llegir Més

Actualització dades Covid-19 a Roses

Els centres educatius de Roses comptabilitzen a data d’avui, dimarts 13 d’abril, 8 grups-classes confinats per Covid-19. En els darrers 10 dies, el nombre d’alumnat, personal docent o administratiu que han donat resultat de contagi positiu ha estat de 12 persones, mentre que pel que fa a la població general s'han detectat un total de 49 positius en els darrers 7 dies.

Llegir Més

Nova web de Sanitat per a la vacunació d'estrangers sense documentació de cobertura sanitària pública

El Departament de Salut de la Generalitat ha posat en marxa una pàgina web destinada a l'enregistrament per a la vacunació contra la COVID-19 de persones desplaçades residents a Catalunya sense targeta sanitària individual (TSI) o document identificatiu per a la cobertura sanitària pública.

Llegir Més

Últims treballs de condicionament del centre de vacunació Covid-19, que entrarà en servei la propera setmana

Aquest matí el regidor de Sanitat de l’Ajuntament de Roses, Marc Danés, i el director de l’Àrea Bàsica de Salut de Roses, Ricard Bonet, acompanyats de l’equip de coordinació d’infermeria de l’àrea bàsica, han visitat el local destinat a centre de vacunació Covid-19 que es preveu entri en funcionament a partir de la propera setmana. El local, ubicat al Mercat Municipal, reuneix les condicions d’espai, proximitat al CAP i situació cèntrica necessàries per a un desenvolupament òptim de la campanya de vacunació.

Llegir Més

Confinament comarcal a partir de divendres 9 d’abril, a les 00.00 h

A partir de demà, 9 d'abril, canvien les mesures de mobilitat per contenir la pandèmia provocada pel coronavirus SARS-CoV-2, establint-se de nou un tancament del perímetre comarcal a Catalunya (aplicable a partir de les 00.00 h de divendres 9 d’abril, és a dir, durant la nit d’avui dijous a divendres).

Llegir Més

El 17 d’abril, els bombers t’acompanyen a donar sang

Els Bombers de la Generalitat i el Banc de Sang sumen esforços un any més per aconseguir donacions de sang. Serà en el marc de la campanya “Els bombers t’acompanyen a donar sang”, que enguany té un format virtual adequat a la situació generada per la Covid19 i que a Roses es desenvoluparà al llarg del dia 17 d’abril al Teatre de Roses. Cal fer reserva prèvia a donarsang.gencat.cat/bombers.

Llegir Més

Actualització dades Covid-19 a Roses

A l’espera de conèixer les afectacions per casos positius de Covid-19 a les escoles de Roses, que avui reinicien la seva activitat després del període de vacances de Setmana Santa, el Departament de Sanitat de l’Ajuntament de Roses informa que a data d’avui, dimarts 6 d’abril, Roses compta amb un índex de risc de 385,99 punts i una taxa de reproducció de 1,93, amb un total de 24 persones positives durant els darrers 7 dies.

Llegir Més

La Fundació La Caixa fa una aportació de 5.000 € per a l’equipació del Centre Obert de Roses

Aquest matí l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, i el director de Banca d’Institucions de CaixaBank a Girona, Ferran Llach, acompanyats per la regidora d’Acció Social de Roses, Esther Bonaterra, han signat l’acord per a l’aportació d’un import de 5.000 € per part de la Fundació la Caixa a favor de l’Ajuntament de Roses. Aquesta dotació es destinarà a sufragar part de les despeses de mobiliari i equipació del Centre Obert de Roses.

Llegir Més

L’ús de mascareta és obligatori a l’aire lliure, incloses les platges, tot i que hi hagi distància de seguretat

La mascareta és obligatòria a l’aire lliure, fins i tot a la platja, tot i que hi hagi distància de seguretat, per als majors de sis anys. El BOE va publicar ahir la nova llei que entra avui en vigor i per la qual l’ús de la mascareta serà obligatòria a la via pública, en qualsevol espai tancat d’ús públic i en espais a l’aire lliure, incloses les platges, fins i tot si es compleix la distància de seguretat.

Llegir Més

La Festa de la Vellesa se celebrarà el mes d’abril a Roses amb un concert al Teatre Municipal

L’Àrea d’Acció Social de l’Ajuntament de Roses organitza un any més la ja històrica Festa de la Vellesa, que enguany arriba a la seva 73a edició, adaptant la seva celebració a les actuals necessitats sanitàries. Els tradicionals actes i dinar popular, se substitueixen per una audició a càrrec del músic Sam que tindrà lloc al Teatre Municipal, destinada a totes les persones majors de 70 anys empadronades al municipi. Cal fer reserva prèvia de plaça.

Llegir Més

Actualització dades Covid-19 als centres escolars de Roses

Els centres educatius de Roses comptabilitzen a data d’avui, dimarts 23 de març, dos grups-classe confinats per Covid-19. En els darrers 10 dies, el nombre d’alumnat, personal docent o administratiu que han donat resultat de contagi positiu ha estat de 2 persones.

Llegir Més

Actualització dades Covid-19 als centres escolars de Roses

Els centres educatius de Roses comptabilitzen a data d’avui, dimarts 16 de març, un únic grup-classe confinat per Covid-19. En els darrers 10 dies, el nombre d’alumnat, personal docent o administratiu que han donat resultat de contagi positiu ha estat de 4 persones.

Llegir Més

Mesures per a la contenció de la COVID-19 aplicables a partir del 15 de març a Catalunya

A partir del proper dilluns, 15 de març, es posen en marxa algunes modificacions de les mesures per contenir la pandèmia provocada pel coronavirus. Les modificacions afecten principalment a la mobilitat perquè decau el tancament comarcal – tot i que els desplaçaments fora de la comarca s’han de fer amb la bombolla de convivència-, als dies d’obertura dels comerços no essencials que podran obrir els caps de setmana, a l’obertura de les sales de joc i la represa d’activitats culturals i populars. Les noves mesures romanen vigents fins al 29 de març.

Llegir Més