Notícies

- Turisme i Promoció econòmica

Escriviu la paraula o frase que voleu cercar, escolliu algun dels filtres per mes i any, i feu clic al botó cercar:

Resultats de la cerca 1941 elements coincideixen amb el vostre criteri

La posta de sol centra un projecte artístic entre Roses i l’illa de Rodes

El PROJECTE HELIOS, organitzat per la Fundació Roses Història i Natura i pel Departament de Joventut de l’Ajuntament de Roses, vol donar protagonisme a aquest instant, mitjançant la realització d’una sèrie de concursos artístics i exposicions a les dues poblacions agermanades de Roses i Rhodes.

Llegir Més

Dissabte es presentaran els nous itineraris de la Ciutadella amb un espectacle d’animació

El proper dissabte 7 d’abril (20 h), tindrà lloc l’acte de presentació del nou projecte d’ordenació i condicionament del recinte monumental de la Ciutadella de Roses, consistent en la creació de nous itineraris que permetran un recorregut més complet, entenedor i agradable per als visitants.

Llegir Més

L’antic edifici d’oficines de l’Ajuntament de Roses acollirà un nou equipament cultural per al municipi

El consistori rosinc acaba d’aprovar l’avantprojecte per a la distribució i ampliació de l’antic edifici d’oficines municipals, situat en el cèntric carrer Doctor Pi i Sunyer. L’objectiu d’aquest projecte és el condicionament d’aquestes instal·lacions i la seva recuperació per a l’ús públic, concretament com a equipament cultural i de difusió del patrimoni

Llegir Més

La Ciutadella amplia la seva oferta cultural amb el projecte Mars de Roses

El proper 30 de març el Museu de la Ciutadella de Roses donarà el tret de sortida a un nou programa cultural que es desenvoluparà al llarg de tot el 2007. D’una banda, el projecte Mars de Roses suposarà la posada en marxa de la nova sala polivalent de l’equipament, la qual acollirà les exposicions Artistes Locals, Pesca i Suquet de Roses, i Natura Subaquàtica. Una pantalla informativa i noves visites teatralitzades completaran l’oferta del Museu.

Llegir Més

Es presenten els projectes a desenvolupar al paratge natural de Punta Falconera

El Teatre Municipal de Roses va acollir la presentació de l’estudi sobre els usos públics amb què es preveu dotar, a curt i mitjà termini, el paratge natural de Punta Falconera. Entre les actuacions més immediates previstes per al proper estiu, es troben la limitació de l’accés rodat al paratge, la neteja i tancament de les construccions existents, la creació d’una franja contraincendis i la instal·lació d’una primera senyalització provisional que informi als visitants.

Llegir Més

I Informe Socioeconòmic de Roses

Per encàrrec de l’Ajuntament de Roses, el departament d’Economia de la UdG ha elaborat l’Informe Socioeconòmic Roses 2005 amb els objectius de sintetitzar els elements bàsics de l’estructura socioeconòmica de Roses i suscitar la reflexió sobre alguns elements estratègics.

Llegir Més

Roses impulsa un Pla per fomentar la participació ciutadana

L’Ajuntament de Roses ha aprovat la realització de l’estudi de diagnosi previ a l’elaboració del nou Pla director de participació ciutadana. Aquesta iniciativa, consensuada per tots els grups municipals que integren la corporació (CIU, PSC, PP, ERC i ICV), té per objectiu apropar la ciutadania a la política local, incorporant els veïns i veïnes del municipi en els processos de presa de decisions.

Llegir Més

Presentació projectes Punta Falconera

El proper dilluns 19 de març (20 h), el Teatre Municipal de Roses acollirà la presentació pública dels projectes que el consistori té previst executar a l’espai natural de Punta Falconera, recentment recuperat pel municipi després que les instal·lacions militars que l’ocupen quedessin en desús.

Llegir Més

L’Ajuntament destinarà 45.000 euros a la regeneració de les platges Nova i La Punta

L’Ajuntament de Roses ha aprovat el projecte de condicionament de les platges de La Punta i Nova per a l’any 2007, que té com a objectiu la reposició de les franges de sorra desplaçades durant l’hivern amb motiu dels fenòmens meteorològics. L’actuació, que el consistori desenvolupa anualment abans de l’arribada de la temporada de bany, tindrà enguany un cost de 45.000 euros.

Llegir Més

Roses celebrarà la passada infantil de Carnaval el proper dissabte

L’Ajuntament de Roses ha programat per a la tarda del proper dissabte (24 de febrer), la passada infantil de Carnaval que el passat cap de setmana no es va poder realitzar a causa de la pluja. La sortida tindrà lloc a les 16 h de davant de l’Oficina de Turisme i finalitzarà al cobert de la plaça Frederic Rahola, que acollirà una festa infantil.

Llegir Més

El cupó del sorteig de l’ONCE del proper 26 de febrer, dedicat a Roses

El proper 26 de febrer, el cupó que l’Organització Nacional de Cecs (ONCE) sorteja diàriament tindrà com a motiu central la vila de Roses, de manera que circularan per tot l’Estat un total de 5 milions de cupons amb la imatge escollida de Roses. Aquest matí representants de la delegació provincial de l’ONCE a Girona, han fet entrega de la reproducció d’aquest cupó a l’alcalde de Roses.

Llegir Més

El Ministeri de Medi Ambient comprarà Punta Falconera i subvencionarà la seva adequació

El Ministeri de Medi Ambient assignarà una important subvenció al finançament del projecte de condicionament i dinamització de l’espai natural de Punta Falconera, que estarà integrat per un centre d’interpretació, un equipament destinat a l’àmbit docent i una àrea de lleure i picnic. Aquesta aportació se sumarà a l’import que el ministeri invertirà en l’adquisició d’aquest espai, ja anunciada per la ministra Cristina Narbona durant la seva recent visita a l’Empordà.

Llegir Més

L’Àrea de Turisme de Roses s’ampliarà amb la reforma del primer pis de l’edifici de l’Av. de Rhode

L’Ajuntament de Roses ha aprovat definitivament el projecte de reforma de la planta pis de l’edifici on es troba ubicada l’Oficina d’Informació Turística de la població. La incorporació d’aquest nou espai permetrà la realització de serveis complementaris de l’Àrea de Turisme a part de l’atenció al públic, situada en la planta baixa, com ara reunions amb professionals del sector, organització d’actes o conferències, etc.

Llegir Més

Roses endegarà un tram no cobert de la riera Ginjolers per facilitar l’accessibilitat i la millora paisatgística

La primera fase del projecte consistirà en l’endegament del tram de riera situat per sobre de l'estació d'autobusos. L'actuació té per objectius el condicionament de l’accés a la zona residencial adjacent de nova construcció, la incorporació d’un nou vial alternatiu de circulació a l’àrea del Mas Oliva, i iniciarà, a més, la transformació paisatgística de la riera no coberta.

Llegir Més

Enderroc d’un dels edificis situats al costat de la Ciutadella per crear un gran parc

Aquest matí s’han iniciat els treballs d’enderroc d’un dels tres edificis que es troben situats al marge esquerra del recinte monumental de la Ciutadella de Roses –al costat de la Riera de la Trencada-. L’objectiu d’aquest Pla és la creació d’una gran zona verda adjacent al monument.

Llegir Més

Signatura del conveni per acollir una etapa del Tour de França a Vela

El passat dissabte 2 de desembre, l’alcalde de Roses i el director de Larivière Organisation, Jacques Tillier, varen signar a Paris el conveni que permetrà a Roses acollir una de les etapes del prestigiós Tour de France a Vela del proper estiu. La signatura va tenir lloc en el marc del Saló Nàutic que se celebra aquesta setmana a la capital francesa.

Llegir Més

Jornades de visites guiades al Castell de la Trinitat

L’Ajuntament de Roses ha programat per al cap de setmana del 9 i 10 de desembre unes jornades de portes obertes al Castell de la Trinitat. Durant les visites, que seran guiades, els visitants podran apropar-se a la història d’aquest estratègic recinte i conèixer l’evolució de les obres i reformes que s’hi estan desenvolupant.

Llegir Més

L’Ajuntament de Roses s’adhereix a la “II Carta de Tossa”

El ple municipal de Roses ha aprovat l’adhesió del municipi a la II Carta de Tossa amb la qual es renoven els compromisos establerts l’any 1998 amb la primera carta, basats en la preservació del litoral gironí i en la gestió sostenible de les zones costaneres.

Llegir Més

Roses aconsegueix una de les etapes del Tour de França a Vela del proper estiu

El proper dissabte 2 de desembre, l’alcalde de Roses signarà a Paris el conveni de col·laboració que permetrà a Roses convertir-se en una de les etapes del prestigiós Tour de France de Vela del proper estiu. La signatura tindrà lloc amb responsables d’Editions Larivière, organitzadors de l’esdeveniment esportiu.

Llegir Més

L’escultora Ció Abellí, autora del Monument a la Pau de Roses

Aquesta setmana s'està instal·lant a la plaça de la Pujada a l'Escorxador el conjunt escultòric que l’Ajuntament ha encarregat a l’escultora gironina Ció Abellí. L’objectiu del projecte és el de dotar de singularitat i simbolisme aquest espai, que amaga sota seu un dels refugis antiaeris construïts a la vila durant el període de la Guerra Civil.

Llegir Més

Aprovat el pressupost municipal de Roses per al 2007

El ple de Roses celebrat ahir (9 de novembre) va aprovar el pressupost municipal per a l’exercici 2007, que puja 40.150.000 €, un 6,48% més que l’any anterior. El programa d’inversions inclòs en el pressupost és de 12.494.112 €, i les àrees que experimenten un major increment respecte a 2006 són les corresponents a Ensenyament, Benestar Social, Turisme i Joventut.

Llegir Més

Projecte per il·luminar la Basílica de la Ciutadella de Roses

L’Ajuntament de Roses ha aprovat el projecte d’il·luminació de l’àrea monumental de la basílica de Santa Maria, a l’interior de la Ciutadella de Roses, per un import de 234.000 euros. El projecte inclou la il·luminació tant de l’exterior com de l’interior de l’església, així com el camí d’accés a la mateixa.

Llegir Més

El refugi antiaeri del carrer Capità Ariza s’adequa per poder rebre visites

Aquesta setmana s’han iniciat les obres d’adequació de l’accés al refugi antiaeri del carrer Capità Ariza, construït a Roses durant els anys de la Guerra Civil. Aquesta actuació completa les obres fetes l’any 2005 a l’accés de la Pujada a l’Escorxador i permetrà tirar endavant el projecte de visites als túnels subterranis.

Llegir Més

El Carnaval de Roses 2007 ja té imatge

El vestíbul del Teatre Municipal de Roses ha acollit la presentació del Cartell de Carnaval de Roses 2007. Enguany, l’encarregat de crear la imatge de la gran festa rosinca ha estat l’il·lustrador Leonard Beard.

Llegir Més

S’inicien els treballs d’ordenació dels itineraris del recinte monumental de la Ciutadella

Aquests dies s’han iniciat a Roses els treballs d’ordenació i condicionament de l’interior del recinte monumental de la Ciutadella, consistents en la creació d’una sèrie d’itineraris habilitats per a la visita al monument, amb els quals es vol emfatitzar les diferents àrees arqueològiques que formen part del conjunt i fer-les més comprensibles al visitant.

Llegir Més

L’Àrea de Turisme s’ampliarà amb la incorporació de la planta pis de l’edifici de l’Av. de Rhode

L’Ajuntament de Roses ha aprovat inicialment el projecte de reforma de la planta pis de l’edifici de l’Oficina d’Informació Turística de la població. La incorporació d’aquest nou espai permetrà la realització de serveis complementaris de l’Àrea de Turisme a part de l’atenció al públic, ubicada en la planta baixa, com ara reunions amb professionals del sector, organització d’actes o conferències, etc.

Llegir Més

"Europa un patrimoni comú"

Amb el lema "Europa un patrimoni comú" es celebren les Jornades Europees del Patrimoni.

Llegir Més

L'Ajuntament realitza actuacions per a la preservació de les platges fora de temporada

A part de tot el dispositiu de neteja, control d’activitats i oferta de serveis que es realitzen durant la temporada de bany, un dels objectius perseguits pel Sistema de Qualitat que l'Ajuntament de Roses aplica a les platges del municipi és el del seu manteniment també fora de temporada.

Llegir Més

L’Incasòl convoca una reunió informativa sobre la zona industrial de Roses

L’Institut Català del Sòl (INCASOL) ha convocat per al dilluns 18 de setembre, una reunió informativa que tindrà lloc a l’Ajuntament de Roses. L’acte està adreçat a totes aquelles persones interessades en la comercialització de parcel·les de la nova zona industrial de Roses, situada a la carretera de Roses a Vilajuïga.

Llegir Més

Un ampli dispositiu s’encarrega de la neteja de les platges de Roses

Un dels aspectes claus en les platges urbanes de Roses, guardonades amb els certificats EMAS i ISO 14001, és el seu manteniment i neteja, en el qual intervé l’Ajuntament de Roses directament i un total de tres empreses de serveis.

Llegir Més