Notícies

- Ensenyament

Escriviu la paraula o frase que voleu cercar, escolliu algun dels filtres per mes i any, i feu clic al botó cercar:

Resultats de la cerca 1027 elements coincideixen amb el vostre criteri

Patrimoni i cultura contemporània es fusionen en la proposta LA POPULAR

L’alcaldessa de Roses, Magda Casamitjana, el coordinador de Cultura i Patrimoni de l’Ajuntament, Jaume Santaló, i la programadora cultural Elena de la Vara (FILOMENA), han presentat la festa “LA POPULAR” que tindrà lloc el proper dissabte 13 de juny a l’Espai Cultural La Ciutadella. La festa, centrada en els eixos fonamentals patrimoni i cultura contemporània, oferirà al llarg de tot el dia espectacles de circ, dansa, projeccions de curtmetratges, visites guiades, exposicions, actuacions musicals i una gimcana.

Llegir Més

Els alumnes del curs de restauració de Roses visiten el Celler de Can Roca

Els estudiants que participen en el curs de restauració organitzat per l’Àrea de Joventut de Roses van visitar recentment el restaurant El Celler de Can Roca. Durant la visita van poder conèixer de primera mà, el treball que s’hi fa i la filosofia d’un dels establiments més reconeguts del món de la restauració actual.

Llegir Més

La Biblioteca de Roses difon la Cultura Urbana amb una jornada plena d’activitats al carrer

El proper divendres 29 de maig, la Biblioteca Municipal Jaume Vicens Vives de Roses programarà una jornada dedicada a la “Cultura Urbana” dins les activitats temàtiques que organitza periòdicament. Per a l’ocasió, la biblioteca traurà al carrer tallers de hip-hop, actuacions musicals i demostracions de skate, per difondre aquestes activitats entre la ciutadania i apropar els joves a l’equipament.

Llegir Més

El Milan torna a escollir Roses per als seus campus esportius d’estiu

Roses acollirà entre el 5 i el 26 de juliol els campus esportius d’estiu del club AC Milan, que es preveu que portin a Roses uns 200 joves esportistes. Aquest és el quart any consecutiu en què el club de futbol italià escull Roses per a la realització de les seves estades, que estan dirigides a nois i noies de totes les nacionalitats, amb edats compreses entre el 7 i els 15 anys.

Llegir Més

II Viatge entre imatges, paraules i músiques del món

Aprofitant el final de curs dels cursos de català per a adults i la cloenda del programa "Voluntariat per la llengua", l’Oficina de Català de Roses va organitzar el dimecres 20 de maig, al Teatre Municipal, el II Viatge entre imatges, paraules i músiques del món. L’activitat es va dedicar a la poesia del món.

Llegir Més

La nova campanya arqueològica de la Ciutadella de Roses se centra en la muralla hel·lenística

Aquests dies s’han iniciat a Roses els treballs de la primera campanya d’intervencions arqueològiques prevista per a aquest any en el recinte monumental de la Ciutadella. Les excavacions tindran una durada de tres setmanes i centren la seva atenció en la zona de la muralla hel·lenística, descoberta l’any 1995. Aquesta actuació s'inclou en el programa d’intervencions per al bienni 2008-2009 aprovat pel Servei d'Arqueologia de la Generalitat de Catalunya i avalat pel Museu d'Arqueologia de Catalunya-Girona.

Llegir Més

Roses realitza una campanya per evitar accidents infantils a les llars

L’Àrea de Protecció Civil de l’Ajuntament de Roses ha engegat una campanya de prevenció d’accidents infantils a la llar que porta per títol “Fem de casa un lloc més segur”. La campanya, consistent en una programació de xerrades dirigides a pares, mares, familiars i persones que hagin de tenir cura d’infants menors de 6 anys, es va iniciar ahir dilluns, al CEIP Els Grecs.

Llegir Més

Alumnes rosincs celebraran el Dia d’Europa amb el director de la representació de la UE

El proper divendres 15 de maig Roses rebrà la visita de Manel Camòs, director de la representació de la Comissió Europea a Barcelona, qui es desplaçarà fins al municipi per participar en la jornada de celebració del Dia d’Europa organitzada per l’IES Illa de Rodes i l’Ajuntament. Els actes tindran lloc al llarg del matí i consistiran en una sessió de treball amb alumnes de l’institut i una trobada institucional en el consistori rosinc.

Llegir Més

L’Ajuntament ofereix un fortfait d’activitats als grups d’estudiants que visitin Roses

L’alcaldessa de Roses, Magda Casamitjana, i la representant de Prestige Idiomes, Maria Teresa Muñoz, han signat un acord en base al qual l’Ajuntament oferirà una sèrie d’avantatges i propostes esportives i culturals als grups d’estudiants que visiten Roses de la mà d’aquest centre d’ensenyament. El projecte és una prova pilot que el consistori preveu fer extensible a altres centres i empresaris turístics de la població.

Llegir Més

Alumnes de l’IES Illa de Rodes xategen amb alts càrrecs de la Unió Europea

Un grup d’alumnes de l’IES Illa de Rodes de Roses ha participat durant els mesos de març i abril en els xats internacionals organitzats per la Comissió Europea, que han comptat amb la intervenció de dos convidats d’excepció: Jan Figel, comissari europeu d’Educació, i Hans-Gert Pöttering, president del Parlament Europeu. L’activitat s’emmarca dins el programa d’aproximació a Europa impulsat per l’IES, el qual culminarà el proper dia 15 amb la realització d’una jornada de treball.

Llegir Més

S’obre la inscripció per assistir als cursos d’estiu de l’Oficina de Català

L'Oficina de Català de Roses ha obert el període d’inscripcions per assistir als cursos corresponents als nivells Bàsic 1 i Bàsic 3, programats per als mesos de maig i juny. Ambdós cursos tindran una durada de 45 hores i es realitzaran de dilluns a dijous d’11,15 a 13,15 h, pel que fa al nivell Bàsic 1, i de dilluns a divendres de 9 a 11 h, en el cas del nivell Bàsic 3.

Llegir Més

Agenda d'activitats mes de Maig a Roses

Consulteu la programació d'activitats prevista a Roses per a aquest mes de maig.

Llegir Més

CAMINA ROSES, set recorreguts per redescobrir el patrimoni cultural i natural de Roses

L’Àrea de Turisme del consistori rosinc posa en marxa la campanya CAMINA ROSES, iniciativa consistent en la descoberta de diferents espais del municipi, a peu o en bicicleta, i que té com objectiu donar a conèixer el ric patrimoni natural i cultural de la població. El programa d’activitats es desenvoluparà al llarg dels mesos de maig i juny, i permet realitzar un total de set itineraris pels racons més significatius del patrimoni rosinc.

Llegir Més

Roses i Céret signen un conveni per impulsar intercanvis juvenils transfronterers

Aquest matí ha tingut lloc a la sala d’actes del consistori rosinc la signatura del conveni de cooperació transfronterera entre els ajuntaments de Roses i Céret, amb el qual s’estableix la posada en marxa de diverses accions educatives, esportives, culturals i solidàries entre ambdues poblacions. Les activitats que formaran part d’aquest programa estan dirigides a joves d’entre 12 i 15 anys.

Llegir Més

Roses ofereix sessions d’acollida per facilitar l’acomodació i integració dels nouvinguts al municipi

Roses va iniciar el passat dilluns la primera de les sessions d’acollida organitzades conjuntament entre l’Ajuntament de Roses i el Consell Comarcal de l’Alt Empordà, la qual aplegà una dotzena de participants. Les xerrades tenen per objectiu informar a les persones nouvingudes sobre totes aquelles temàtiques que poden ajudar-les en el seu establiment i integració en el municipi.

Llegir Més

El Servei d'Orientació Laboral de Roses es trasllada al CAR i amplia els seus serveis

El Servei d’Orientació Laboral que l’Ajuntament de Roses oferia fins ara a les dependències del Departament de Benestar Social situat a la Casa del Mar, s’ha traslladat al CAR Jove ubicat a la Gran Via Pau Casals. El servei també ha ampliat les activitats que ofereix a la ciutadania, amb la incorporació de l’anomenat Club de la Feina i dels tallers monogràfics mensuals.

Llegir Més

La presentació del catàleg de l’exposició “A la frontera de l’imperi”, tanca la commemoració del Bicentenari de la Guerra del Francès a Roses

Dijous 9 d’abril (18 h), el Saló de Plens de l’Ajuntament de Roses acollirà la presentació del catàleg de l’exposició “A la frontera de l’imperi. Guerra i societat a Roses, 1773-1833”. L’acte anirà a càrrec de Genís Barnosell, professor d’Història Contemporània de la UdG i comissari de l’exposició central dels actes del Bicentenari de la Guerra del Francès a la ciutat de Girona.

Llegir Més

S’obren les inscripcions per participar en el Casal de Setmana Santa de Roses

El departament d’Esports, Festes i Joventut de l’Ajuntament de Roses ha programat per als propers dies 6,7,8 i 9 d’abril, un Casal de Setmana Santa adreçat a nens i nenes nascuts entre el 1997 i el 2005. Les activitats que s’hi desenvoluparan seran molt variades i inclouran jocs, tallers, manualitats, cançons, danses, activitats esportives i piscina. L’organització ofereix també un servei de menjador als migdies.

Llegir Més

L’exposició pública del POUM de Roses s’amplia fins al 20 d’abril

Amb l’objectiu que tots els interessats a conèixer les disposicions del nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) de Roses ho puguin fer, l’Ajuntament acaba d’aprovar l’ampliació del període d’exposició pública del mateix fins al proper 20 d’abril. Tots els veïns i persones interessades a consultar el nou POUM poden adreçar-se a la sala d’actes de l’Ajuntament, de dilluns a divendres de 9 a 14 h.

Llegir Més

Les millors imatges científiques a Roses

La Biblioteca Municipal de Roses acull fins al proper 4 d’abril l’exposició FOTCIENCIA, una tria d’imatges científiques provinents del certamen que porta el mateix nom, i que té per objectiu aproximar la ciència i la tecnologia als ciutadans mitjançant una visió artística i estètica.

Llegir Més

ARE de Roses, habitatge protegit i espais públics de qualitat

L’ARE de Roses donarà resposta a les necessitats de creixement de la població, progressivament, i basant-se en la qualitat urbanística, els espais públics i l’habitatge protegit.

Llegir Més

L’alumnat de l’Oficina de Català de Roses visita l’exposició “A la frontera de l’imperi” a l’Espai Cultural La Ciutadella

El passat dilluns 9 de març 55 alumnes dels cursos de català per a adults de l’Oficina de Català de Roses van poder gaudir d’una visita guiada a l’exposició “A la frontera de l’imperi. Guerra i societat a Roses, 1773-1833”, que es pot visitar actualment, i fins al 22 de març, a l’Espai Cultural La Ciutadella.

Llegir Més

1.487 escolars participen en el programa d’activitats aquàtiques de la Piscina municipal de Roses

El nombre d’escolars que participen en els cursos de natació que la Piscina Municipal de Roses posa a disposició dels centres d’ensenyament, ha assolit aquest curs una participació rècord, amb un total de 1.487 alumnes inscrits. Aquest programa escolar, és una de les nombroses activitats impulsades des de l’equipament amb l’objectiu d’obrir les seves instal·lacions a públics de totes les edats i necessitats.

Llegir Més

Un cas d’enanisme trobat a Roses s’exposa al Museu Egipci de Barcelona

L’excavació d’una necròpolis datada de finals del segle XV realitzada a Roses durant l’any 2005, va posar al descobert unes restes humanes corresponents a un rar cas d’enanisme. L’interès de la troballa, única en el camp de l’arqueologia fins al punt que no se’n coneix cap altra d’aquesta època en territori europeu, ha fet que les restes hagin estat ara sol·licitades per formar part de l’exposició “Esquelets Malalts. Una visió de la malaltia a través del temps”, organitzada pel Museu Egipci de Barcelona.

Llegir Més

Agenda d'activitats

Consulteu la programació d'activitats que tindran lloc a Roses durant el mes de març.

Llegir Més

Injecció d’1 milió d’euros per a la Ciutadella de Roses

El Departament de Cultura de la Generalitat i la Diputació de Girona invertiran 1 milió d’euros en la Ciutadella de Roses durant el bienni 2009-2010. Aquesta actuació s’inclou en el conveni de col·laboració signat entre amddues administracions amb l’objectiu de recuperar i promocionar el patrimoni arquitectònic i museístic de les comarques gironines.

Llegir Més

El 40% de la població de Roses té el carnet de la Biblioteca Municipal

L’any 2008 es va tancar a la biblioteca de Roses amb un nou rècord en el nombre d’usuaris enregistrats, ja que s’arribaren a comptabilitzar un total de 9.033 persones amb carnet (un 13% més respecte a l’any anterior). D’aquesta xifra, 7.895 usuaris són del propi municipi, la qual cosa significa que un 39,47% dels ciutadans de Roses són socis de la Biblioteca.

Llegir Més

S’inicia el període d’informació pública del POUM rosinc

Després que el passat dijous 19 de febrer el ple municipal donés llum verda a la segona aprovació inicial del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) de Roses, l’ajuntament ha obert un període d’informació pública que tindrà lloc fins al proper 24 de març. Tots els veïns i persones interessades a consultar el document poden adreçar-se a la sala d’actes de l’Ajuntament, de dilluns a divendres de 9 a 14 h.

Llegir Més

Roses aposta per dues àrees de zonificació escolar

La zonificació escolar que Roses proposa per a la matriculació del proper curs 2009-2010, projecta la delimitació del municipi en dues àrees amb l’objectiu d’afavorir una correcta distribució de l’alumnat. La proposta, que compta amb el suport del Consell Escolar Municipal, s'ha enviat al Departament d'Educació de la Generalitat per a la seva aprovació.

Llegir Més

Dotació d’equipaments, habitatge protegit, reactivació econòmica i vialitat, eixos centrals del POUM

El ple municipal celebrat a Roses aquest matí, ha aprovat (vots favorables de PSC, PP, GIR i ICV, abstenció d'ERC i vots en contra de CIU) l’aprovació inicial del nou Pla d’Ordenació Urbana Municipal (POUM), document que estableix les bases del disseny urbà de la Roses del futur, la transformació del seu sòl i el creixement de la població (fixa i de segona residència), amb una previsió a 20 anys vista i una estimació de 28.000 habitants.

Llegir Més