Notícies

- Sanitat, Acció Social i Família

Escriviu la paraula o frase que voleu cercar, escolliu algun dels filtres per mes i any, i feu clic al botó cercar:

Resultats de la cerca 797 elements coincideixen amb el vostre criteri

Actualització dades Covid-19 a Roses

Els centres educatius de Roses comptabilitzen a data d’avui, dimarts 13 d’abril, 8 grups-classes confinats per Covid-19. En els darrers 10 dies, el nombre d’alumnat, personal docent o administratiu que han donat resultat de contagi positiu ha estat de 12 persones, mentre que pel que fa a la població general s'han detectat un total de 49 positius en els darrers 7 dies.

Llegir Més

Nova web de Sanitat per a la vacunació d'estrangers sense documentació de cobertura sanitària pública

El Departament de Salut de la Generalitat ha posat en marxa una pàgina web destinada a l'enregistrament per a la vacunació contra la COVID-19 de persones desplaçades residents a Catalunya sense targeta sanitària individual (TSI) o document identificatiu per a la cobertura sanitària pública.

Llegir Més

Últims treballs de condicionament del centre de vacunació Covid-19, que entrarà en servei la propera setmana

Aquest matí el regidor de Sanitat de l’Ajuntament de Roses, Marc Danés, i el director de l’Àrea Bàsica de Salut de Roses, Ricard Bonet, acompanyats de l’equip de coordinació d’infermeria de l’àrea bàsica, han visitat el local destinat a centre de vacunació Covid-19 que es preveu entri en funcionament a partir de la propera setmana. El local, ubicat al Mercat Municipal, reuneix les condicions d’espai, proximitat al CAP i situació cèntrica necessàries per a un desenvolupament òptim de la campanya de vacunació.

Llegir Més

Confinament comarcal a partir de divendres 9 d’abril, a les 00.00 h

A partir de demà, 9 d'abril, canvien les mesures de mobilitat per contenir la pandèmia provocada pel coronavirus SARS-CoV-2, establint-se de nou un tancament del perímetre comarcal a Catalunya (aplicable a partir de les 00.00 h de divendres 9 d’abril, és a dir, durant la nit d’avui dijous a divendres).

Llegir Més

El 17 d’abril, els bombers t’acompanyen a donar sang

Els Bombers de la Generalitat i el Banc de Sang sumen esforços un any més per aconseguir donacions de sang. Serà en el marc de la campanya “Els bombers t’acompanyen a donar sang”, que enguany té un format virtual adequat a la situació generada per la Covid19 i que a Roses es desenvoluparà al llarg del dia 17 d’abril al Teatre de Roses. Cal fer reserva prèvia a donarsang.gencat.cat/bombers.

Llegir Més

Actualització dades Covid-19 a Roses

A l’espera de conèixer les afectacions per casos positius de Covid-19 a les escoles de Roses, que avui reinicien la seva activitat després del període de vacances de Setmana Santa, el Departament de Sanitat de l’Ajuntament de Roses informa que a data d’avui, dimarts 6 d’abril, Roses compta amb un índex de risc de 385,99 punts i una taxa de reproducció de 1,93, amb un total de 24 persones positives durant els darrers 7 dies.

Llegir Més

La Fundació La Caixa fa una aportació de 5.000 € per a l’equipació del Centre Obert de Roses

Aquest matí l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, i el director de Banca d’Institucions de CaixaBank a Girona, Ferran Llach, acompanyats per la regidora d’Acció Social de Roses, Esther Bonaterra, han signat l’acord per a l’aportació d’un import de 5.000 € per part de la Fundació la Caixa a favor de l’Ajuntament de Roses. Aquesta dotació es destinarà a sufragar part de les despeses de mobiliari i equipació del Centre Obert de Roses.

Llegir Més

L’ús de mascareta és obligatori a l’aire lliure, incloses les platges, tot i que hi hagi distància de seguretat

La mascareta és obligatòria a l’aire lliure, fins i tot a la platja, tot i que hi hagi distància de seguretat, per als majors de sis anys. El BOE va publicar ahir la nova llei que entra avui en vigor i per la qual l’ús de la mascareta serà obligatòria a la via pública, en qualsevol espai tancat d’ús públic i en espais a l’aire lliure, incloses les platges, fins i tot si es compleix la distància de seguretat.

Llegir Més

La Festa de la Vellesa se celebrarà el mes d’abril a Roses amb un concert al Teatre Municipal

L’Àrea d’Acció Social de l’Ajuntament de Roses organitza un any més la ja històrica Festa de la Vellesa, que enguany arriba a la seva 73a edició, adaptant la seva celebració a les actuals necessitats sanitàries. Els tradicionals actes i dinar popular, se substitueixen per una audició a càrrec del músic Sam que tindrà lloc al Teatre Municipal, destinada a totes les persones majors de 70 anys empadronades al municipi. Cal fer reserva prèvia de plaça.

Llegir Més

Actualització dades Covid-19 als centres escolars de Roses

Els centres educatius de Roses comptabilitzen a data d’avui, dimarts 23 de març, dos grups-classe confinats per Covid-19. En els darrers 10 dies, el nombre d’alumnat, personal docent o administratiu que han donat resultat de contagi positiu ha estat de 2 persones.

Llegir Més

Actualització dades Covid-19 als centres escolars de Roses

Els centres educatius de Roses comptabilitzen a data d’avui, dimarts 16 de març, un únic grup-classe confinat per Covid-19. En els darrers 10 dies, el nombre d’alumnat, personal docent o administratiu que han donat resultat de contagi positiu ha estat de 4 persones.

Llegir Més

Mesures per a la contenció de la COVID-19 aplicables a partir del 15 de març a Catalunya

A partir del proper dilluns, 15 de març, es posen en marxa algunes modificacions de les mesures per contenir la pandèmia provocada pel coronavirus. Les modificacions afecten principalment a la mobilitat perquè decau el tancament comarcal – tot i que els desplaçaments fora de la comarca s’han de fer amb la bombolla de convivència-, als dies d’obertura dels comerços no essencials que podran obrir els caps de setmana, a l’obertura de les sales de joc i la represa d’activitats culturals i populars. Les noves mesures romanen vigents fins al 29 de març.

Llegir Més

Actualització dades Covid-19 als centres escolars de Roses

Els centres educatius de Roses comptabilitzen a data d’avui, dimarts 9 de març, 6 grups-classe confinats per Covid-19. En els darrers 10 dies, el nombre d’alumnat, personal docent o administratiu que han donat resultat de contagi positiu ha estat de 7 persones.

Llegir Més

Lectura Manifest Dia Internacional de les Dones a Roses

Roses ha celebrat avui, 8 de març, l'acte central de la commemoració del Dia Internacional de les Dones, amb la lectura del Manifest duta a terme a la plaça Catalunya, davant de l'Ajuntament.

Llegir Més

Roses celebra el Dia Internacional de les Dones amb la lectura del Manifest i activitats culturals paral·leles

El proper dilluns 8 de març, tindrà lloc a Roses la lectura del Manifest del Dia Internacional de les Dones, acte que es durà a terme davant de l’Ajuntament a les 12 del migdia, i al qual l’Àrea d’Acció Social, Igualtat i Nova Ciutadania ha convidat a tots els regidors i regidores de la corporació a participar. Paral·lelament, i emmarcats dins els actes de commemoració del 8M, el Departament de Cultura de l’Ajuntament ofereix a Ca l’Anita fins al 14 de març l’exposició "La tercera mirada", i la representació de "Yerma" al Teatre Municipal, programada per a aquest dissabte, però que s’ha hagut de posposar al 18 d’abril per malaltia d’un component de la companyia.

Llegir Més

Mesures per a la contenció de la COVID-19 aplicables a partir del 8 de març a Catalunya

A partir del 8 de març entren en vigor algunes modificacions de les mesures especials de contenció de la COVID-19. Els canvis afecten directament els horaris de l’hostaleria, l’educació i l’esport. El nou paquet de mesures estarà vigent durant 7 dies.

Llegir Més

La majoria de mesures actuals per evitar la propagació de la Covid es mantenen fins al 7 de febrer

El gruix de les mesures actuals per frenar la propagació de la COVID-19 es mantindrà fins al 7 de març, però amb petits ajustos que entraran en vigor a partir de dilluns, 1 de març. Entre les principals novetats, els centres comercials i els establiments de més de 400 metres quadrats podran obrir de dilluns a divendres a partir de l’1 de març seguint els requisits establerts, s'amplia al 30% d'aforament les activitats grupals en l'àmbit de l'esport en espais tancats i amb ventilació adequada i s'amplia al 50% l'aforament de les piscines.

Llegir Més

Actualització dades Covid-19 als centres escolars de Roses- 23 febrer

Els centres educatius de Roses comptabilitzen a data d’avui, dimarts 23 de febrer, un total de 2 grups-classe confinats per Covid-19. En els darrers 10 dies, el nombre d’alumnat, personal docent o administratiu que han donat resultat de contagi positiu ha estat de dues persones.

Llegir Més

Actualització mesures Covid19 aprovades pel Procicat

El Procicat ha anunciat aquest divendres el manteniment durant 7 dies més -del 22 al 28 de febrer inclòs-, de les mesures de prevenció vigents en l’actual context de la COVID-19 a Catalunya, amb l’excepció de l’autorització per a la represa d’activitats per infants que es troben en les etapes d’Educació Infantil i Educació Primària.

Llegir Més

Agricultura confirma la presència d'Influença aviària en aus dels Aiguamolls de l'Empordà

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat ha confirmat la detecció del virus de la Influença Aviària d’Alta Patogenicitat (IAAP) H5N8, en tres cigonyes i una oca salvatge trobades mortes al Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà (Castelló d’Empúries). Es tracta d'una soca que no afecta els humans, i no es pot transmetre pel consum ni de carn d’au ni d’ous. Cal remarcar que no  existeix cap restricció de moviment a les explotacions ni del municipi afectat ni propers.

Llegir Més

L’Ajuntament amplia a dues les places de residència de gent gran per a casos d’urgència social

L’Ajuntament de Roses compta a partir d’ara amb dues places d’acolliment a la residència Nova Vida per poder donar resposta a les necessitats d’urgència social que es puguin produir a la població, oferint així una solució ràpida a persones grans sense recursos o sense família fins a la seva assistència definitiva per part dels organismes competents. D’aquesta manera, s’amplia la plaça amb què comptava fins ara per a aquesta funció, passant a disposar d’una habitació completa de dues places.

Llegir Més

Actualització dades Covid-19 a Roses

La totalitat de grups escolars dels centres educatius de Roses van iniciar ahir l’activitat lectiva després de les vacances de Nadal. Tot i així, diversos alumnes i professors no han pogut reincorporar-se al curs per ser positius de Covid o haver de guardar el confinament preventiu per contacte estret amb una persona positiva. Els índexs epidemiològics i el nombre d’ingressos sanitaris actuals fan necessari extremar les precaucions i seguir amb el màxim rigor les mesures sanitàries.

Llegir Més

Es torna a impartir a Roses el Curs d'Atenció Sociosanitària

El proper mes de febrer s’iniciarà a Roses una nova edició del Curs d’Atenció Sociosanitària per a persones dependents en institucions socials. Aquesta formació és l’exigida per treballar a residències i institucions per a persones dependents i permet obtenir el certificat de professionalitat necessari per al desenvolupament d’aquesta feina. És el quart cop que es realitza a Roses, amb resultats molt positius pel que fa a la inserció laboral assolida pels participants de les darreres edicions.

Llegir Més

Serveis i equipaments municipals a Roses a partir del 7 de gener

Amb motiu de l’aplicació a partir del proper dijous, 7 de gener, de les noves mesures aprovades per la Generalitat per a la contenció de la COVID-19 a Catalunya, l’Ajuntament de Roses informa de les novetats que s’activaran en els diferents serveis i equipaments municipals a partir del dia 7. Els serveis i equipaments que continuïn oberts ho faran adoptant les mesures de prevenció i seguretat marcades pels protocols i normativa de cada àmbit.

Llegir Més

Mesures per a la contenció de la Covid-19 a partir del 7 de gener

A partir del 7 de gener entren en vigor mesures especials per contenir les dades epidemiològiques a Catalunya, que han experimentat un empitjorament generalitzat en les últimes setmanes. Els canvis modifiquen alguns dels aspectes ja previstos en les resolucions generals anteriors.

Llegir Més

L’alta incidència per contagis a Roses fa necessari extremar les precaucions i evitar al màxim els contactes

Les dades epidemiològiques recollides els darrers dies a Roses evidencien un alt creixement en el nombre de contagis positius per Covid-19. Aquesta situació va motivar que ahir, dimecres 23 de desembre, es convoqués una reunió entre els responsables del Departament de Sanitat de Girona i l’Ajuntament de Roses, on s’exposaren les dades actuals i la necessitat d’extremar les precaucions a la població, per evitar continuar amb l’actual ritme ascendent de contagis.

Llegir Més

L’Ajuntament col·loca un rètol a una de les entrades de Roses en suport al col·lectiu LGTBI

Amb aquest cartell, en el qual es pot llegir el lema "A Roses, estima com vulguis", la corporació mostra el suport en la reivindicació i la lluita del col·lectiu pels seus drets i reconeixement.

Llegir Més

Nou servei telefònic de suport emocional Covid-19 per a persones grans

L’Àrea de Benestar Social del Consell Comarcal de l’Alt Empordà posa en funcionament el Servei de suport telefònic emocional COVID-19 per a persones grans de la comarca. Aquest servei s’adreça a persones grans dels municipis de l’Alt Empordà que puguin sentir-se soles, angoixades o simplement que tinguin la necessitat de parlar amb algú.

Llegir Més

Actualització dades Covid-19 als centres escolars de Roses

Els centres educatius de Roses comptabilitzen a data d’avui, dimarts 1 de desembre, un total de 2 grups-classe confinats per Covid-19. En els darrers 10 dies, el nombre d’alumnat, personal docent o administratiu que han donat resultat de contagi positiu ha estat de 3 persones.

Llegir Més

Les regidores de Roses s’uneixen per reivindicar la fi de la violència de gènere

L’alcaldessa i les 5 regidores de l’Ajuntament de Roses han gravat un vídeo amb motiu de la celebració, demà dimecres, 25 de novembre, del Dia internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones. Sota el lema "Caminem juntes cap a l’eradicació de les violències masclistes", les sis representants municipals han volgut unir les seves veus per visibilitzar i denunciar la violència de gènere. El vídeo es difondrà al llarg de tot el dia de demà a la web i xarxes municipals de l’Ajuntament.

Llegir Més