Notícies

- Ensenyament

Escriviu la paraula o frase que voleu cercar, escolliu algun dels filtres per mes i any, i feu clic al botó cercar:

Resultats de la cerca 1024 elements coincideixen amb el vostre criteri

Roses organitza un taller participatiu per apropar entitats i ciutadania a la vida municipal

Dins del marc del Pla Director de Participació Ciutadana, l’Ajuntament de Roses i la consultora Deplan han programat per al proper dissabte 20 d’octubre, un taller participatiu dirigit a les entitats i associacions del municipi. Aquest Pla té com a finalitat apropar la ciutadania a la política local, incorporant-la en els processos de presa de decisions.

Llegir Més

Xavi Bosma impartirà classes de vòlei-platja a Roses

L’Àrea d’Esports de l’Ajuntament de Roses ha posat en marxa una nova activitat esportiva per a aquesta temporada. Es tracta de les classes d’iniciació i tecnificació de vòlei –platja que s’iniciaran el proper 20 d’octubre, i que tindran com a professor al campió olímpic Xavier Bosma.

Llegir Més

El Pla Educatiu d’Entorn de Roses proposa una vintena d’activitats integradores i participatives

Després dels resultats i participació obtinguts l’any passat, Roses continuarà desenvolupant durant aquest curs escolar el Pla Educatiu d’Entorn, amb una àmplia programació d’activitats i tallers diversos. El Pla, impulsat conjuntament per l’Ajuntament de Roses i el Departament d’Educació de la Generalitat, té com objectiu coordinar l’acció educativa més enllà de l’àmbit escolar, prestant una especial sensibilitat als sectors socials més fràgils i vulnerables.

Llegir Més

La Biblioteca Municipal editarà punts de llibre dissenyats per infants de la població

La Biblioteca Municipal de Roses farà públic el proper dissabte el nom dels guanyadors del Concurs de Punts de Llibre Infantils organitzat durant el passat estiu, el qual ha comptat amb un gran èxit de participació amb una quarantena de propostes presentades. Els punts de llibre presentats estan exposats a l’espai Z de la Biblioteca.

Llegir Més

El vaixell Íbero de l’Obra Social “La Caixa”, visita el Port de Roses

L’Íbero és un vaixell dotat d’equipament per a activitats de rescat, clínica, recuperació d’animals i estudi d’ecosistemes marins. Des del passat dia 1 d’octubre i fins al proper divendres 5, aquesta embarcació es troba al Port de Roses, des d’on s’ofereix participar als escolars de la població en una aula educativa de sensibilització a favor del mar.

Llegir Més

Presentació de la Monografia La Colònia Grega de Rodhe

El proper dimarts 2 d’octubre, la Sala d’Actes de l’Ajuntament de Roses acollirà la presentació del llibre La Colònia Grega de Rodhe, Monografia 23 del Museu d’Arqueologia de Catalunya. L’acte tindrà lloc a les 19 h.

Llegir Més

La piscina municipal de Roses inicia la nova programació d’activitats

La Piscina Municipal de Roses ha confeccionat el nou programa d’activitats per al curs 2007-2008, que tindran lloc a partir del proper octubre i fins al mes de juny. Les propostes es concentren en dos blocs diferenciats, un d’ells dedicat a les activitats aquàtiques, mentre que l’altra centra la seva atenció en l’esport de sala i el fitness.

Llegir Més

L’Ajuntament augmentarà el sòl destinat pel POUM a habitatge protegit i a equipaments

L’Ajuntament de Roses incorporarà modificacions en el POUM actualment en tramitació, per tal d’adequar-lo a les prescripcions indicades per la Dir. Gral. de Promoció de l'Habitatge, sobre la necessitat d’augmentar les dotacions de sòl per a la construcció d’habitatges de protecció. Tanmateix, aprofitarà aquesta aturada en la tramitació del Pla per incloure nous espais destinats a equipaments educatius, assistencials i destinats a l’esport o al lleure, sense incrementar en cap cas la densitat edificatòria prevista pel POUM fins ara.

Llegir Més

L’Ajuntament obrirà un concurs d’idees per definir els usos del Far

Port de Barcelona ha confirmat a l’Ajuntament de Roses la possibilitat d’obtenir la concessió d’ús del far de la població, situat a la Punta de la Poncella. El consistori té la intenció de convocar properament un concurs d’idees per determinar els possibles equipaments i activitats a desenvolupar en aquest espai.

Llegir Més

Lliurament de la distinció Dracma de Roses 2007, dins el marc de la Festa Major

Com cada any per Festa Major, el passat dimecres es var lliurar al Teatre Municipal (12 h) la Dracma de Roses, distinció honorífica amb la qual la vila ret homenatge a la dedicació i a la tasca realitzada per diferents persones o entitats del municipi. Enguany, han rebut el reconeixement la senyora Ana Llosa, professora durant 29 anys de l’escola Narcís Monturiol, i el col·lectiu de remendadores de la vila.

Llegir Més

L’Ajuntament amplia el Casal d’Estiu durant la primera setmana de setembre

Per primer cop, el casal d’estiu que l’Àrea de Benestar Social adreça als infants del municipi amb edats compreses entre els 3 i els 12 anys, s’ampliarà enguany fins al 7 de setembre. D’aquesta manera, l’Ajuntament vol continuar oferint aquest recurs educatiu i de lleure als nens i nenes de la població, alhora que facilitar als pares la conciliació de la vida laboral i familiar.

Llegir Més

L’Ajuntament de Roses posa en marxa un concurs per escollir el Cartell de Carnaval del 2008

L’Ajuntament de Roses acaba de fer públiques les bases que regiran el Concurs del Cartell de Carnaval 2008, amb el qual es vol possibilitar que tots els ciutadans del municipi que ho desitgin, puguin presentar les seves propostes per il·lustrar i promocionar la Festa més important de la vila. El termini per a la presentació dels cartells finalitzarà el 15 d’octubre.

Llegir Més

El Parc Infantil de Platja continua instal·lat a la platja de Santa Margarida fins a finals d’agost

Des del passat mes de juliol, la platja de Santa Margarida de Roses compta amb un nou espai lúdic i educatiu destinat a nens i nenes d’entre 6 i 10 anys, el Parc Infantil de Platja. Aquest recinte, de 200 m2 de superfície, ofereix entreteniment i diversió tots els dies de la setmana, i romandrà obert durant tot el mes d’agost.

Llegir Més

Èxit dels Camps Esportius d'Estiu del Milan celebrats a Roses

Entre el 24 de juny i el 21 de juliol, la vila de Roses ha acollit la realització dels campaments esportius de l'AC Milan. Les activitats, obertes a nois i noies de totes les nacionalitats amb edats compreses entre el 7 i els 15 anys, han comptat enguany amb un total de 125 participants.

Llegir Més

L’Ajuntament planifica el futur dels centres educatius del municipi

La reunió mantinguda recentment entre responsables municipals de l’Ajuntament de Roses i el director general d’Educació a Girona, Andreu Otero, va servir per posar sobre la taula les necessitats i l’estat actual de diferents projectes en matèria educativa a Roses. A continuació us oferim informació sobre les principals actuacions previstes a curt termini.

Llegir Més

Retribucions del regidors de l’Ajuntament de Roses

El ple municipal celebrat aquest matí a Roses, ha aprovat les dedicacions i retribucions dels membres corporatius de l’Ajuntament que es detallen a continuació. Pel que fa a les retribucions, aquestes s’han augmentat un 2%, d’acord amb l’augment previst per la Llei de Pressupostos Generals de l’Estat.

Llegir Més

La Biblioteca de Roses acull l’exposició Salvador Espriu: lluny d’aquí, prop d’aquí

L’Espai Z de la Biblitoteca Municipal de Roses acull des d'avui l’exposició Salvador Espriu: lluny d’aquí, prop d’aquí, produïda pel Teatre Nacional de Catalunya i per la Institució de les Lletres Catalanes. L’exposició, que és itinerant, visitarà un total de 17 biblioteques catalanes.

Llegir Més

La Biblioteca de Roses incorpora la secció “Llibres per escoltar”

Aquest mes de juliol, la Biblioteca Municipal de Roses ha posat a disposició dels seus usuaris una nova secció anomenada “Llibres per escoltar”. Es tracta d’una oferta de llibres en format CD pensada sobretot per a les persones que tenen alguna dificultat lectora, ja sigui per problemes de visió, etc.

Llegir Més

Roses instal·la una Parc Infantil a la platja de Santa Margarita

A partir de demà, la platja de Santa Margarida de Roses comptarà amb un nou espai lúdic i educatiu destinat a nens i nenes d’entre 6 i 10 anys, el Parc Infantil de Platja. Aquest recinte, de 200 m2 de superfície, oferirà entreteniment i diversió tots els dies de la setmana, al llarg dels mesos de juliol i agost. L’organització de nombroses activitats durant tot l’estiu, completaran aquesta àmplia oferta infantil

Llegir Més

L’Ajuntament subvenciona la compra dels llibres de text de més de 2.000 alumnes rosincs

L’Ajuntament de Roses abonarà aproximadament la meitat dels llibres de text de tots els alumnes del municipi en edat obligatòria d’escolarització. Aquesta mesura, que suposarà una inversió total de 205.000 €, és el primer pas del projecte de gratuïtat i universalització dels llibres de text impulsat pel Departament d’Educació del consistori rosinc.

Llegir Més

L’Ajuntament de Roses ret homenatge a la guanyadora del Premi Nacional de Poesia Jove “Miquel Martí i Pol”

L’Ajuntament de Roses va organitzar ahir a la Biblioteca Municipal, una recepció a l’alumna de 4rt d’ESO de l’IES Cap Norfeu, Laura Gonzàlez, després que el passat 18 de juny es proclamés guanyadora en la categoria de segon cicle d’ESO del Premi Nacional de Poesia Jove “Miquel Martí i Pol”.

Llegir Més

Un alumne rosinc, finalista del concurs literari L’aventura de triar històries

Aquest matí, l’alcaldessa de Roses ha rebut l’alumne de 3r d’ESO de l’IES Illa de Rhodes, Mohamed El Amrani, després que aquest resultés finalista del concurs literari L’aventura de triar històries, organitzat per la revista d’internet Dèria.cat. En el concurs, adreçat a joves d’entre 12 i 18 anys, han participat alumnes de més de 200 escoles d’arreu de Catalunya.

Llegir Més

La Biblioteca de Roses programa sessions setmanals de l’Hora del Conte durant tot l’estiu

La Biblioteca Municipal Jaume Vicens i Vives de Roses, continuarà oferint durant tot l’estiu una de les activitats que compten amb un major èxit de participació al llarg de l’any, l’Hora del Conte. Les sessions, que seran setmanals, es realitzaran tots els dimecres a les 18 h.

Llegir Més

Una investigació sobre l’aspirina, guanyadora del Premi Treballs de Recerca 2007

El passat divendres va tenir lloc a l’Ajuntament de Roses, l’acte de lliurament dels premis corresponents a la segona edició del Premi Treballs de Recerca 2007, convocat pel consistori rosinc. La guanyadora d’enguany ha estat l’alumna del Centre Escolar Empordà Sara Borrat, que va veure premiat el seu treball A l’entorn de l’aspirina.

Llegir Més

Presentació del nou cartipàs municipal de l’Ajuntament de Roses

Aquest matí s'ha presentat a Roses la nova distribució de les Àrees Municipals que integren l'Ajuntament, així com l'equip de regidors responsables de cada àmbit.

Llegir Més

II edició Premi Treballs de Recerca Ajuntament de Roses

El proper divendres, 22 de juny, tindrà lloc a la Sala d’Actes de l’Ajuntament de Roses (19 h), l’acte de lliurament de premis corresponents a la segona edició del Premi Treballs de Recerca 2007, convocat per l’Ajuntament de Roses.

Llegir Més

Magda Casamitjana, nova alcaldessa de Roses

Magda Casamitjana i Aguilà va ser escollida el passat dissabte, 16 de juny, alcaldessa de Roses amb els vots a favor dels grups municipals del PSC, GIR, PP i ICV.

Llegir Més

Alumnes-guia i Ludijoc, noves propostes del Pla Educatiu d’Entorn de Roses

La propera setmana, una cinquantena d’estudiants de cicle superior de primària i d’ESO dels diferents centres educatius de Roses, participaran en un curs que té per objectiu la seva formació com a alumnes-guia d’altres estudiants que vagin arribant al municipi a partir del proper curs. Aquesta és una nova iniciativa del Pla Educatiu d’Entorn impulsat a Roses aquest curs.

Llegir Més

Eleccions municipals 2007

Durant la jornada electoral celebrada ahir a Roses, un total de 6.250 votants (el 57,68 % del cens total) van acudir als col·legis electorals per emetre el seu vot. Consulteu els resultats de les eleccions municipals per meses i partits, així com la distribució de regidors del nou consistori.

Llegir Més

S’adjudiquen les obres de la nova Llar d’Infants de Roses

L’Ajuntament de Roses ha adjudicat aquesta setmana el concurs per a la construcció de la nova Llar d’Infants Municipal que estarà situada a la confluència del carrer Ponent amb la Gran Via Pau Casals, dins de l’àmbit de l’escola Vicens Vives. Les obres, encarregades a l’empresa Rubau-Tarrés, comptaran amb un pressupost total d’1,1 milions d’euros.

Llegir Més