Notícies

- Urbanisme i obres públiques

Escriviu la paraula o frase que voleu cercar, escolliu algun dels filtres per mes i any, i feu clic al botó cercar:

Resultats de la cerca 914 elements coincideixen amb el vostre criteri

Consolidació del camí forestal entre l’Almadrava i Falconera per millorar-ne l’accessibilitat i seguretat

Després de l’inici de les obres de construcció d’un mirador a la carretera de Montjoi, sobre Punta Falconera, que oferirà una panoràmica de 270º del Golf de Roses i la plana de l’Empordà, l’Ajuntament de Roses prossegueix amb un altre projecte de millora de l’entorn natural en aquest sector, amb la consolidació i millora del camí forestal que discorre entre l’Almadrava i Punta Falconera.

Llegir Més

Les ribes de la riera Ginjolers, a l’alçada del carrer Oslo, es convertiran en un passeig urbà i natural

L’Ajuntament de Roses acaba d’iniciar les obres d’ordenació de la vorera del costat de la riera Ginjolers en el seu pas pel carrer Oslo, a la urbanització del Mas Oliva, amb l’objectiu d’adequar l’espai per a la propera plantació de nou arbrat. Amb aquesta actuació s’avança el projecte per convertir les dues ribes de la riera Ginjolers en un passeig urbà, que també inclou el soterrament de la línia elèctrica i la propera construcció d’una passera .

Llegir Més

El pressupost 2017 de Roses augmenta un 28,31% les inversions tot i continuar reduint l’endeutament

El ple municipal de Roses celebrat ahir va aprovar el Pressupost Municipal corresponent a l’exercici 2017, integrat pels pressupostos de l'Ajuntament i de les tres societats municipals dependents, el qual ascendeix a un total de 38.054.200 €, xifra que representa un augment respecte a 2016 d'un 1,21%. D’aquesta quantitat, l’Ajuntament destina 3.855.000 € a noves inversions.

Llegir Més

Un mirador amb vistes de 270º, del Cap de Begur fins al Canigó

Roses ha iniciat aquesta setmana la construcció d’un mirador a la carretera de Montjoi, sobre Punta Falconera, amb el qual es potenciarà el valor paisatgístic d’aquesta zona oferint una panoràmica de 270º sobre el Golf de Roses i la plana de l’Empordà. La petita obra, amb un pressupost inicial de 60.000€, ha estat adjudicada per 45.000 € i té un termini d’execució de 3 mesos.

Llegir Més

Roses instal·la 3 nous mòduls de wc a la Riera Ginjolers, Port Esportiu i àrea del mercat setmanal

Roses disposa des d'aquesta semana dels nous mòduls sanitaris amb els quals l’Ajuntament ha ampliat els ja existents al municipi fins ara, responent així les necessitats detectades en àrees de gran concurrència de públic i visitants i atenent l’important nombre d’usuaris que fan ús d’aquest servei. Els nous sanitaris estan situats al passeig del Port Esportiu Municipal, a l’espai del mercat setmanal dels diumenges (confluència entre les rondes Miquel Oliva i Prat i Ronda de Circumval·lació), i a la rambla Ginjolers, darrera la central de Telefònica.

Llegir Més

El Pressupost de Roses 2017 impulsarà el primer projecte participatiu per a la tria d’inversions pels propis ciutadans

L’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, i el regidor d’Economia i Hisenda, Marc Danés, han presentat aquest matí el capítol destinat a inversions que el pressupost 2017 de l’Ajuntament -ja redactat i en fase de debat amb els grups de l’oposició- preveu per al proper exercici. La gran novetat la representa la incorporació d’una primera partida de 150.000 € destinada a la realització de projectes escollits pels propis veïns i veïnes de la població, mitjançant un procés de participació ciutadana.

Llegir Més

El lavabos del Mercat Municipal de Roses es renoven

Avui s’han iniciat les obres de reforma dels banys del Mercat Municipal de Roses. Els treballs consistiran en la renovació de les actuals instal·lacions dotant-les d’un bany adaptat, la renovació de les instal·lacions d’aigua, llum i sanejament i la instal·lació de nous sanitaris. Gràcies a la col·locació de nous envans, se separaran els accessos als banys de l’entrada de mercaderies.

Llegir Més

Roses millora el seu entorn paisatgístic amb un mirador a la carretera de Montjoi i més seguretat als accessos

- L’Ajuntament de Roses realitzarà durant els propers mesos tres obres de millora a diferents espais de l’entorn natural del municipi, dins el Parc Natural de Cap de Creus. - Les accions es destinen a potenciar el valor paisatgístic i la seguretat dels accessos a Punta Falconera i carretera de Montjoi. - El condicionament d’un mirador amb un petit aparcament, prop de la Torre d’en Sastre, permetrà vistes de més de 270º del Cap Norfeu, Albera, Canigó, tot el Golf de Roses i el Cap de Begur. - Es millorarà el ferm de la carretera d’accés a la finca municipal de Punta Falconera, una antiga bateria de costa avui dins el Parc Natural de Cap de Creus, on el consistori vol habilitar properament una zona de pícnic.

Llegir Més

Obres de millora paisatgística i d’accessibilitat a diferents espais de Roses

L’Ajuntament de Roses ha encarregat diverses obres de millora a la via pública que s’estan executant actualment. D’una banda, l’ampliació d’una vorera a la plaça del Rei per millorar-ne l’accessibilitat, i d’altra, la reordenació de la rotonda existent a l’entrada del nucli de la vila, davant l’Oficina de Turisme, on es millora la visibilitat i s’enjardinarà l’espai.

Llegir Més

Enderroc de dues cases per millorar la connectivitat entre els carrers Trinitat i Tarragona de Roses

A Roses s’han iniciat els treballs d’enderroc de dues finques situades entre els carrers Trinitat i Tarragona, a l’alçada del carrer Figueres. Les cases es trobaven en estat ruïnós i van ser adquirides recentment per l’Ajuntament amb l’objectiu de procedir al seu enderroc i millorar l’esponjament i connectivitat d’aquest sector del nucli antic.

Llegir Més

Tall en el subministrament d’aigua del Mas Boscà previst pel dimarts 18 d’octubre

Amb motiu de la realització d’uns treballs de manteniment en la xarxa de distribució elèctrica d’Endesa, els quals afectaran temporalment l’estació de bombament d’aigua potable situada a la carretera de Cadaqués, demà dimarts, 18 d’octubre, diversos carrers del sector alt de la urbanització del Mas Boscà poden quedar afectats per un tall de subministrament d’aigua. Es preveu que l’afectació tingui lloc entres les 11 i les 13 h.

Llegir Més

La construcció de l'escola Montserrat Vayreda avança a bon ritme

Les obres de construcció de l’escola Montserrat Vayreda de Roses, iniciades el passat mes de maig, es troben en aquests moments en la seva fase estructural i avancen segons les previsions establertes. Així ho han pogut comprovar aquest matí el delegat d’Ensenyament a Girona, Josep Polanco, i la regidora d’Ensenyament de l’Ajuntament de Roses, Anna Jorquera, els quals, acompanyats per la inspectora d’Ensenyament, la directora de l’escola i l’equip tècnic responsable de la construcció del nou centre, han realitzat una visita d’obres.

Llegir Més

Roses instal·la el primer pipi can del municipi a la zona esportiva

L’empresa municipal Rosersa ultima aquests dies els treballs de condicionament d’un recinte destinat a pipi can, situat a la zona esportiva. El recinte, de més de 200 m2, es troba situat a continuació del pàrquing condicionat recentment per l’Ajuntament de Roses entre l’Estadi Municipal del Mas Oliva i el Club de Tennis de Roses.

Llegir Més

Roses renova l’enllumenat reduint 63.000 kg anuals l’emissió de CO2 i estalviant un 65% el rebut de la llum

Entre les actuacions que l’Ajuntament de Roses realitza dins el Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible (PAES), enguany durà a terme tres actuacions de renovació de l’enllumenat públic que suposaran una reducció en les emissions de CO2 de més de 63.000 kg. Les urbanitzacions de Mas Oliva i Mas Mates, i la plaça del Rei, són els emplaçaments que es renoven aquest 2016.

Llegir Més

Connexions mòbils més ràpides i millor cobertura a Roses amb el nou 4G

Les operadores de telefonia mòbil comencen a oferir a Roses serveis 4G a través de la banda de 800 MHz. La nova tecnologia permetrà gaudir a la ciutadania i visitats de Roses d’uns serveis de dades mòbils d’alta velocitat, millorarà la cobertura a l’interior d’edificis i ampliarà l’extensió geogràfica. Llega800 és l’entitat encarregada de garantir la compatibilitat d’aquest servei 4G amb la TDT a la banda de 800 Mhz.

Llegir Més

Nova campanya d’excavacions al Castrum Visigòtic de Roses

Aquest mes de juliol es porta a terme a Roses una nova campanya d’excavació i documentació gràfica del castrum visigòtic del Puig Rom, a iniciativa de la Generalitat de Catalunya i en col·laboració amb la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona i l’Ajuntament de Roses. Conèixer la tipologia d’ocupació que existí arran de la muralla i a les terrasses superiors del poblat i continuar conservant i delimitant les estructures descobertes en campanyes anteriors, són els objectius dels treballs d’enguany.

Llegir Més

Les platges de La Punta i Nova de Roses es recuperen per a la propera temporada de bany

Aquests dies es desenvolupen a Roses els treballs d’adequació de les platges de la Punta i Nova, consistents en la recuperació de les superfícies de sorra desaparegudes amb motiu de les dinàmiques marines i dels temporals produïts durant l’any. L’actuació, que finalitzarà durant els propers dies, condicionarà un total d’11.000 m2.

Llegir Més

El creixement de Roses al segle XIX

El document que es presenta aquest mes de maig l'Arxiu Municipal de Roses (AMR) en el seu apartat web “El document del mes”, és un contracte privat que permet conèixer com es va construir cooperativament una casa a la dècada de 1830. Concretament, mostra el pacte subscrit entre Josep Ripoll, propietari d'un terreny al barri de la Punta, i Sebastià Danés per a la construcció de dos habitatges a la seva parcel·la.

Llegir Més

Roses comptarà amb una central de biomassa per reduir emissions de CO2 i estalviar econòmicament

L'Ajuntament de Roses ha redactat l'avantprojecte per a la creació d'una xarxa de calor mitjançant una central de combustió de biomassa a la zona esportiva del Mas Oliva. La nova xarxa dotarà de calefacció i aigua calenta les instal·lacions esportives de la Piscina Municipal, Pavelló Poliesportiu i Estadi del Mas Oliva, amb la finalitat d'assolir una doble millora: l'estalvi energètic i la reducció de les emissions de gasos d'efecte hivernacle a l'atmosfera.

Llegir Més

Comencen les obres per a la construcció de l'escola Montserrat Vayreda de Roses

• El nou centre educatiu estrenarà la seva seu definitiva l’any vinent, durant el curs 2017-2018 Les màquines per aplanar el terrenys on s’ha de construir la nova escola Montserrat Vayreda treballen des del passat dijous a Roses. Amb aquests treballs, tant la comunitat educativa com l’Ajuntament, veuen finalment l’inici d’unes obres que per diferents raons es faran realitat passats deu anys des de l’establiment del centre escolar.

Llegir Més

Tall de trànsit a un tram del carrer Nou, els dies 3 i 4 de maig

Amb motiu de les obres de reparació d'un tram de llambordes de la Travessera de la Riera, davant de l'edifici de Telefònica a la Riera Ginjolers, el carrer Nou i la pròpia Travessera de la Riera romandran tancats al trànsit els propers dimarts 3 i dimecres 4 de maig.

Llegir Més

Millores d'enllumenat i enjardinament al passeig sobre l'espigó de la riera de la Quana, al Port Esportiu Municipal

L'empresa municipal de serveis ROSERSA ha portat a terme la renovació de l'enllumenat públic i adequació del passeig nord del Port Esportiu de Roses, sobre l'espigó que canalitza la riera de la Quana. L'actuació, ja finalitzada, ha permès substituir les lluminàries existents, la redistribució dels bancs, la restauració de paviment i escocells i la replantació d'arbres, tot pensat per millorar la imatge i fes l'estada encara més agradable.

Llegir Més

Millores al pàrquing de la zona esportiva municipal

L'empresa Serveis Municipals de Roses (ROSERSA) ha iniciat aquesta setmana els treballs d'adequació i millora del pàrquing que confronta amb l'Estadi Municipal de Futbol, situat entre la ronda de Dalt i la carretera del Mas Oliva. Les obres consisteixen en millorar la pavimentació i renovar els espais enjardinats, tot plegat per millorar l'accessibilitat i la imatge de l'espai.

Llegir Més

Atenció personalitzada del Síndic de Greuges a Roses

El proper dijous 5 de maig, l’equip del Síndic de Greuges de Catalunya es desplaçarà a Roses, on atendrà les persones que vulguin fer consultes o presentar queixes contra actuacions de l’Administració pública o de les empreses que presten serveis d’interès general (llum, aigua, gas, etc). Les visites es duran a terme a l'Àrea de Promoció Econòmica, al núm. 1 del carrer Madrid (edifici oficina de turisme).

Llegir Més

Sessió informativa Royal Marine

L'alcaldessa de Roses, Montse Mindan, oferirà el proper dijous 21 d'abril, al Teatre Municipal, una sessió oberta al públic on informarà dels antecedents i resolució del procés judicial corresponent a la llicència atorgada l'any 2003 a l'edifici Royal Marine II. L'acte s'iniciarà a les 20 hores.

Llegir Més

L'avinguda del Salatar serà d'un sol sentit de circulació a partir de dijous 21 d'abril

L'empresa de serveis municipal ROSERSA ha iniciat avui, dimarts 19 d'abril, les tasques de pintat i senyalització per condicionar el trànsit de l'avinguda del Salatar de Roses en una via d'un únic sentit. Amb aquesta actuació s'atenes les demandes dels veïns de la zona per solucionar les incidències i problemes de trànsit que el doble carril d'entrada i sortida ocasionava fins ara, per la insuficiència d'amplada del vial.

Llegir Més

Divendres 8 d'abril, tall d'aigua a la urbanització Mas Fumats

SOREA informa que amb motiu de la realització de tasques de manteniment i neteja d'un dipòsit d'aigua a la Urbanització de Mas Fumats, demà divendres, 8 d'abril, s'efectuarà un tall de subministrament d'aigua potable que afectarà els carrers Salamanca, Saragossa, Albacete, Navarra, Àvila i Illes Balears. El tall està previst entre les 9 i les 13 h.

Llegir Més

L'autorització per construir xalets a la zona del Salatar durant l'any 1952 centra el document del mes de l'AMR

El document que presenta aquest mes d'abril l'Arxiu Municipal de Roses forma part de l'expedient amb els informes i antecedents de l'Ajudantia Militar de Marina de Roses referents als xalets que es construïen a les finques propietat de Mas Yebra i Martí Dalmau Mercader a la zona de salvament marítim (1952-1953).

Llegir Més

S'inicien les obres per incorporar un nou aparcament a peu d'entrada del Castell de la Trinitat

A Roses s'acaben d'iniciar les obres que permetran dotar el Castell de la Trinitat d'un nou aparcament situat a la part superior del recinte, amb accés des del carrer Antoni Canals, i que incorporarà un total de 27 places. El nou espai facilitarà l'accés directe al Castell, pensant en les persones amb dificultats de mobilitat o en moments de climatologia adversa, com forta calor, pluja o vent.

Llegir Més

El Tribunal Suprem anul·la definitivament el POUM de Roses de 2010

El Tribunal Suprem va anul·lar per interlocutòria del 4 de febrer de 2016 el POUM (Pla d'Ordenació Urbanística de Roses) de l'any 2010, en considerar que l'estudi d'inundabilitat és incomplet, ratificant així la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya del 23 de febrer de 2015.

Llegir Més