Notícies

- Ensenyament

Escriviu la paraula o frase que voleu cercar, escolliu algun dels filtres per mes i any, i feu clic al botó cercar:

Resultats de la cerca 1025 elements coincideixen amb el vostre criteri

Alumnes de l’Oficina de Català visiten la mesquita de Roses dins el programa Diversitat i interculturalitat: cultures, religions i identitats

Alumnes i parelles lingüístiques de l’Oficina de Català de Roses han visitat la Mesquita Sunna de la població, de la mà de membres de la Comunitat Islàmica de Roses. L’activitat té lloc en el marc del programa Diversitat i interculturalitat a Roses: cultures, religions i identitats, que té com a objectiu gestionar una diversitat cultural que promogui la convivència i la cohesió social a la població.

Llegir Més

Dani Jiménez oferirà un espectacle científic per al públic familiar dins el programa Aprenem Jugant de Roses

El famós físic i divulgador científic Dani Jiménez, conegut per petits i grans per la seva participació en programes televisius com Dinàmiks (TV3), oferirà el proper mes de març a Roses un espectacle científic destinat al públic familiar. L’activitat s’emmarca dins el projecte "Aprenem Jugant" de l’Ajuntament de Roses, que properament anunciarà la programació completa per a l’edició d’enguany, així com els terminis d’inscripció.

Llegir Més

Nou projecte Dual d'animador turístic de l’Associació Catalana de Càmpings i l’INS Illa de Rodes de Roses

L’Associació de Càmpings de Girona (ACG) ha participat aquesta setmana a l’INS Illa de Rodes de Roses en una sessió informativa per donar a conèixer el projecte DUAL orientat a la feina d’animador turístic socioesportiu, un perfil amb una demanda creixent en el sector. La formació dual permet els estudiants combinar la formació en el centre educatiu amb l’activitat en una empresa. El projecte s’emmarca en el programa d’estudis de FP de Grau Superior DUAL que aquest curs s’ha iniciat a l’INS Illa de Rodes i que forma tècnics en Ensenyament i animació Socioesportiva

Llegir Més

Alumnes de català visiten l’Ajuntament de Roses

Els alumnes dels cursos de català Bàsic 1 i català Bàsic 2 de l’Oficina de Català de Roses, han realitzat aquest matí l’Ajuntament de la població. L’activitat els ha permès ampliar els seus coneixements sobre la població on resideixen, de la mà de l’alcaldessa, Montse Mindan, i el regidor de Cultura, Francesc Giner.

Llegir Més

15 famílies de Roses ja han participat en el programa d’habilitats parentals “L'aventura de ser pares”

Un total de 15 famílies (9 de l’escola Montserrat Vayreda i 6 del Centre Escolar Empordà) han participat al llarg del primer trimestre del curs escolar en l’activitat impulsada per l’Ajuntament de Roses “L'Aventura de ser Pares”, un programa educatiu adreçat a la formació i reflexió sobre aspectes relacionats amb l’educació, cura i socialització dels infants. Els participants han valorat de forma molt positiva aquesta iniciativa, que s’ofereix ara a les escoles Els Grecs, Narcís Monturiol i Vicens Vives, amb places encara disponibles en les dues últimes.

Llegir Més

Els patis escolars d’Els Grecs i Narcís Monturiol s’obren com espais esportius i de relació a joves de 12 a 18 anys

A partir del proper divendres, 18 de gener i fins al 10 de maig, l'àrea d'Ensenyament de l'Ajuntament de Roses organitza una nova edició de l'activitat “Patis Oberts” a les escoles Els Grecs i Narcís Monturiol. Amb l’obertura d’aquests espais s’ofereix a joves entre 12 i 18 anys, dos espais on practicar esport i relacionar-se amb companys i amics, acompanyats per un servei de monitoratge gratuït.

Llegir Més

S’obren les inscripcions per als cursos del mes de gener de l’Oficina de Català de Roses

Amb la finalitat de facilitar i millorar l’aprenentatge i l’ús de la llengua catalana, el Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), a través de l’Oficina de Català de Roses (OC Roses), engega aquest desembre un nou període d’inscripcions per a l’oferta general de cursos de català, de diferents nivells i en modalitat presencial o en línia, que començaran al gener de 2019.

Llegir Més

El dia 26 de novembre s'obren les inscripcions del Casal de Nadal de Roses

A partir de les 8.30 h del proper dilluns 26 de novembre, i fins al 5 de desembre, l’Ajuntament de Roses mantindrà obertes les inscripcions per participar en el Casal Infantil de Nadal que ofereix a les famílies amb infants nascuts entre 2006 i 2015 (3 a 12 anys) durant les vacances escolars. Les inscripcions es poden realitzar per internet, a través de l’adreça web inscripcions.roses.cat.

Llegir Més

Més prestacions socials, manteniment de les inversions i reducció del deute en el pressupost de Roses per a 2019

- Les inversions ascendeixen a 3.522.258 €, (3.106.700 corresponents a l’Ajuntament i la resta a societats municipals), destinats fonamentalment a la millora urbana i d’equipaments públics. - L'endeutament baixa als 5,9 milions d'euros, reduint-lo en un 76 % en els darrers 8 anys respecte a 2011

Llegir Més

La Lliga de Debat fomenta les habilitats oratòries i dialèctiques entre alumnes de secundària i batxillerat

L'Ajuntament de Roses col·labora en l'edició de 2019 de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat, una competició d’oratòria en la qual diversos equips d’estudiants de diferents centres docents debaten sobre un tema polèmic i d’actualitat. En aquesta edició, el tema de debat serà: Calen les fronteres entre països? Els centres interessats a participar poden inscriure’s fins al proper 9 de novembre.

Llegir Més

Comença el VII Taller de lectura i conversa en català de l’Oficina de Català de Roses

L'Oficina de Català de Roses ofereix, per setè any consecutiu, l'activitat "Fem-la petar amb un llibre", taller conduït per tres persones voluntàries vinculades al programa Voluntariat per la llengua, que té per finalitat promoure la lectura en català i millorar l’expressió oral i també la comprensió oral i escrita del català. el taller s'adreça tant a l’alumnat dels cursos de català per a adults com dels aprenents del programa Voluntariat per la llengua. 

Llegir Més

Roses ofereix una jornada astronòmica amb un Planetari Digital i audiovisuals per a tots els públics

El proper dissabte 27 d'octubre, l’Àrea d’Ensenyament instal·larà a la plaça Frederic Rahola un Planetari Portàtil Digital amb projecció de 360 graus i oferirà espectacles audiovisuals amb tecnologia digital d’última generació. Les activitats es desenvoluparan entre les 11 i les 19 h, amb sessions dividides en funció dels públics a qui es dirigeixen: petits astrònoms, joves i públic adult. L’entrada és gratuïta (limitada a l’aforament).

Llegir Més

La Fundació AGBAR aporta 15.000 € a la Càtedra Roses d’Arqueologia i Patrimoni Arqueològic

La Càtedra Roses d’Arqueologia i Patrimoni Arqueològic de la Universitat de Girona i la Fundació AGBAR van signar el passat divendres 5 d’octubre un conveni de col·laboració, amb l’objectiu de desenvolupar activitats destinades a la transferència de coneixement en l’àmbit de l’arqueologia i del patrimoni arqueològic.

Llegir Més

Alumnes de català participen en un taller nàutic al GEN Roses

Els alumnes de l'Oficina de Català de Roses han participat aquest dijous en un taller que parteix del projecte elaborat entre el GEN i la mateixa Oficina, l’objectiu del qual és promoure un marc d’activitats relacionades amb l’àmbit dels esports nàutics, entre alumnes i parelles lingüístiques.

Llegir Més

80 nens i nenes de primària participen aquest curs en el Taller d’Estudi organitzat per l’Ajuntament

El proper dilluns 15 d’octubre, l’Àrea d’Ensenyament de l’Ajuntament de Roses inicia una nova edició del del Taller d’Estudi, activitat que es realitza en horari extraescolar i ofereix als participants dues hores setmanals d’estudi. Les sessions es realitzaran fins al mes de juny, són gratuïtes i estan adreçades a alumnes de 3r a 6è de primària seleccionats per les pròpies escoles en funció de les necessitats detectades.

Llegir Més

Els alumnes de català de Roses commemoren l’Any Pompeu Fabra

La lectura dramatitzada de fragments de l’Homenot que Josep Pla va dedicar a Pompeu Fabra va reunir alumnat dels cursos de català i veïns i veïnes de Roses el passat dijous, a Ca l'Anita.

Llegir Més

“L'aventura de ser pares” ofereix pautes educatives a les famílies per a l’educació de fills entre 3 i 11 anys

L'Àrea de Benestar Social de l'Ajuntament de Roses impulsa una nova edició de “L'Aventura de ser Pares”, un programa adreçat a les famílies amb fills escolaritzats en els cicles d’educació infantil i primària, amb l’objectiu d’oferir un espai d’informació, formació i reflexió sobre aspectes relacionats amb la cura, l'educació i la socialització dels infants. Les activitats, que són gratuïtes, s’ofereixen a totes les escoles del municipi.

Llegir Més

El dietista-nutricionista Julio Basulto ofereix una xerrada sobre alimentació infantil i juvenil saludable a Roses

El proper dissabte 6 d’octubre, el Teatre Municipal de Roses acollira, a les 11 h, la xerrada sobre alimentació infantil i juvenil impartida pel nutricionista Julio Basulto. Basulto és professor associat a la Universitat de Vic, col·laborador habitual a Ràdio Nacional d’Espanya, El País, Cadena Ser i altres mitjans i autor de sis llibres divulgatius sobre nutrició. La xerrada està dirigida a pares, mares, mestres i educadors.

Llegir Més

L’Ajuntament ofereix més de 120 activitats educatives complementàries a escoles i instituts de Roses

L’Àrea d’Ensenyament de l’Ajuntament de Roses ha elaborat per a aquest curs escolar el Catàleg d’Activitats Educatives 2018-2019, un recull d’un total de 122 activitats posades a disposició de les escoles i instituts de la població, amb l’objectiu d’oferir diferents propostes de caràcter educatiu i formatiu que siguin d’utilitat a mestres i professors en la seva tasca docent. Les activitats, dirigides a alumnes d’infantil, primària i secundària, es realitzen dins l’horari lectiu i complementen la formació a l'aula amb propostes de temàtiques molt diverses, que van des dels esports o el patrimoni cultural, als àmbits de la seguretat, la salut o el medi ambient.

Llegir Més

L’Ajuntament amplia el seu horari d’atenció al públic

Des d’aquest mes de setembre, les oficines de l’Ajuntament de Roses han ampliat el seu horari d’atenció al públic, per tal d’oferir una franja més àmplia d’atenció diària a la ciutadania i facilitar les tramitacions i consultes personalitzades.

Llegir Més

Cuina, astronomia, arquitectura i robòtica centren les activitats del programa Aprenem Jugant d’enguany

- Les inscripcions es poden tramitar del 24 al 30 de setembre, excepte la xerrada sobre alimentació i l’activitat Planetari Digital, que són d’accés lliure. - El programa, adreçat a escolars i les seves famílies, s’emmarca dins el Pla Educatiu Municipal de Roses Tallers de galetes, de sushi, sessions i projeccions d’un dels planetaris digitals més grans del país, construcció de les cúpules de Leonardo, un taller de robòtica o el muntatge i enlairament del coet d’en Tintín, són algunes de les originals i divertides activitats que proposa el programa Aprenem Jugant, impulsat per l'àrea d'Ensenyament de l'Ajuntament de Roses per a aquest primer trimestre de curs. Les activitats es duran a terme els caps de setmana entre el 6 d’octubre i el 15 desembre, i s’adrecen a infants, joves i famílies.

Llegir Més

Caminades Escolars i una Caminada Verda per la ruta dels olivars celebren la Setmana de la Mobilitat Sostenible a Roses

L’Ajuntament de Roses s’adhereix aquests dies a la celebració de la “Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible i Segura” amb la realització de dues activitats: les Caminades Culturals adreçades als alumnes de 6è curs de primària dels centres de Roses i una Caminada Verda per al públic general, que tindrà lloc el proper dissabte 22 de setembre.

Llegir Més

Les escoles de Roses es posen a punt per al proper curs

Aprofitant l’aturada escolar de les vacances d’estiu, l’Ajuntament de Roses està realitzant aquestes setmanes diverses actuacions de millora i manteniment a les escoles públiques del municipi. Arranjaments de patis, treballs de pintura i substitució de tanques, centren la majoria d’aquests treballs, als quals s’han destinat un pressupost de 135.000 euros.

Llegir Més

Obertes les inscripcions per al servei de transport escolar del curs 2018-2019

Ja està obert el període d’inscripcions per a aquelles famílies interessades en fer ús del servei de transport escolar de Roses durant el curs 2018-2019. El servei permet el desplaçament dels alumnes des del nucli i diferents urbanitzacions del municipi a les escoles públiques de Roses.

Llegir Més

A partir del proper curs 2018-2019, nous cursos trimestrals a l’Oficina de Català de Roses

A partir d’aquest setembre, l’Oficina de Català de Roses canvia la durada dels seus cursos presencials, que passen a ser trimestrals, i mantindrà un curs intensiu d’estiu, de manera que els períodes lectius quedaran distribuïts de la següent manera: octubre-desembre (matrícules al setembre), gener-març (matrícules al desembre), abril-juny (matrícules al març) i juliol (matrícules al juny).

Llegir Més

La Biblioteca de Roses acull la mostra sobre el projecte 50/50 d’estalvi energètic a les escoles

Fins al 13 de juliol, l’espai Z de la Biblioteca Municipal de Roses acull l’exposició "Euronet 50/50 MAX a les comarques gironines", una mostra que difon el resultat del projecte que s'està realitzant a 10 escoles gironines per reduir el consum energètic als centres, aplicant bones pràctiques en l'ús i la gestió de l'energia.

Llegir Més

El treball “L’estrès: em deixes ajudar-te?”, d’Eva Brunyol, guanyador dels Premis Treballs de Recerca de Roses

Eva Brunyol, alumna de l’Institut Cap Norfeu de Roses, ha estat la guanyadora de la dotzena edició dels Premis Treballs de Recerca de Batxillerat que organitza anualment l’Ajuntament de Roses, amb el treball titulat “L’estrès: em deixes ajudar-te? L’accèssit ha estat per a Oriol Serra, del mateix centre, pel treball “L’smart-hort”. L'acte de lliurament de premis ha tingut lloc aquest matí al Teatre Municipal de Roses.

Llegir Més

Taller intensiu d’estiu per a noies i noies de 4rt d’ESO que vulguin obtenir el graduat d’ESO al setembre

En el marc del Pla Educatiu d’Entorn, l’Àrea d’Ensenyament de l’Ajuntament de Roses ofereix un taller d’estudi assistit per alumnes de 4r d'ESO durant els mesos de juliol i agost. L’objectiu de l’activitat és la de preparar els alumnes que no hagin obtingut el graduat d’ESO a la convocatòria del mes de juny, per a la convocatòria del mes de setembre, contribuint a evitar l’abandonament escolar. El taller s’iniciarà el 10 de juliol.

Llegir Més

L’oferta educativa d’adults incorpora a Roses el curs per a l’examen de Graduat de Secundària

L’Àrea d’Ensenyament de l’Ajuntament de Roses està treballant en la programació de l’oferta formativa de l’Escola d’Adults per al curs vinent (2018-2019) que, per primer cop, incorporarà un curs de preparació per a l’examen de Graduat de secundària (1r nivell). Les inscripcions per a les diferents formacions i cursos s’inicien el 18 de juny i el l les diferents modalitats i cursos s’inicien el proper 18 de juny.

Llegir Més

Els instituts Cap Norfeu i Illa de Rodes i l’escola Vicens Vives, premiats a Barcelona per la Fundació Carulla

Els instituts Illa de Rodes i Cap Norfeu i l’escola Vicens Vives, tots tres de Roses, s’han proclamat guanyadors aquest passat cap de setmana de diferents categories dels Premis Baldiri Reixac, convocats per la Fundació Carulla. L’acte de lliurament es va realitzar diumenge 3 de juny, celebració en la qual Roses va ser l’únic municipi a obtenir tres premis dels 66 atorgats, en els quals es valoren aspectes com la transversalitat, la renovació pedagògica i el foment de la llengua catalana.

Llegir Més