Notícies

- Ensenyament

Escriviu la paraula o frase que voleu cercar, escolliu algun dels filtres per mes i any, i feu clic al botó cercar:

Resultats de la cerca 1025 elements coincideixen amb el vostre criteri

Una quinzena de joves participen en el curs de restauració organitzat pel CAR de Roses

El CAR Jove de Roses ha iniciat un nou curs de restauració pensat per oferir una sortida professional a aquells joves que opten per deixar els estudis i es volen fer un camí dins el món laboral. El curs, que compta amb una quinzena de participants, ha estat dissenyat per omplir l’actual buit existent en l’educació d’auxiliars de cuina, cambrers, i d’altres feines relacionades amb aquest sector.

Llegir Més

Els mestres de Roses aprenen a apagar focs

L’àrea de Seguretat Ciutadana i Protecció civil de l’Ajuntament de Roses organitza un seguit de cursos destinats al personal docent, de cuina i conserges dels centres educatius del municipi sobre la Prevenció i l’extinció d’Incendis.

Llegir Més

El catàleg de l’exposició “La Costa Brava abans de la Costa Brava”, recomanació de la Cooperativa Abacus per a aquest hivern

El catàleg editat per l’Ajuntament de Roses amb motiu de la realització de l’exposició “La Costa Brava abans de la Costa Brava”, és un dels llibres destacats per la Llibreria Cooperativa Abacus en el seu fulletó de lectures recomanades per a l’hivern 2008. Concretament, el llibre és un dels vint títols que integren l’apartat de no ficció del fulletó promocional de la Cooperativa, el qual es distribueix a tot Catalunya.

Llegir Més

Roses exposa la mostra fotogràfica “Comprometidos con Anantapur” de la Fundació Vicente Ferrer

El Departament de Benestar Social de l’Ajuntament de Roses organitza entre els propers 20 de desembre i 3 de gener l’exposició “Comprometidos con Anantapur” de la Fundació Vicente Ferrer. L’acte d’inauguració tindrà lloc al Teatre Municipal de Roses el proper dissabte dia 20 (17 h), i comptarà amb una xerrada a càrrec del portaveu de la Fundació Vicente Ferrer, Lancy Dodem

Llegir Més

L’exposició “La Costa Brava abans de la Costa Brava” inicia el seu recorregut per diferents poblacions

Després que més de 10.000 persones visitessin l’exposició “La Costa Brava abans de la Costa Brava” durant el passat estiu a l’Espai Cultural La Ciutadella, la mostra fotogràfica acaba d’iniciar la seva itinerància per diferents municipis catalans. Actualment ja es pot visitar a Sant Feliu de Guíxols, des d’on viatjarà a Girona i Palamós, mentre es mantenen converses amb altres centres interessats, entre els quals destaca el Museu d’Història de Catalunya de Barcelona.

Llegir Més

El VIIè Festival Síndrome de Moebius aplegarà més de 300 participants a Roses

Aquest cap de setmana Roses acollirà per setè any consecutiu el Festival Síndrome de Moebius, malaltia que pertany al grup de les malalties anomenades rares per la seva baixa incidència en el total de la població. En l’edició d’enguany participaran nombroses escoles, clubs i entitats de la població, que aplegaran més de 300 participants oferint gran varietat d’espectacles al Teatre Municipal.

Llegir Més

Exposició “A la frontera de l’imperi: guerra i societat a Roses, 1773-1833”

El proper divendres 5 de desembre, l’Espai Cultural La Ciutadella inaugurarà l’exposició “A la frontera de l’imperi: guerra i societat a Roses, 1773-1883”, amb la qual Roses clourà la programació d’actes organitzada amb motiu de la commemoració del bicentenari de la Guerra del Francès. Coincidint amb aquesta inauguració, Josep M. Fradera, catedràtic d’Història Contemporània de la Universitat Pompeu Fabra, oferirà la conferència “La Guerra del Francès: quan la paraula nació canvià de sentit”,

Llegir Més

La secció infantil de la Biblioteca canvia la seva ubicació

La Biblioteca Municipal Jaume Vicens Vives ha canviat la ubicació de la secció destinada als lectors i lectores més petits. Des de fa unes setmanes, la zona infantil s’ha traslladat a l’espai posterior de la planta baixa de l’equipament, on s’ha habilitat el racó “Nascuts per llegir”, les llibreries, els caixons de contes i els seients especials per a la mainada. Tot plegat, permet oferir un espai més agradable, ample i lluminós als petits lectors, i delimitar aquesta zona de la resta de seccions destinades al públic adult.

Llegir Més

Agenda d'activitats desembre 2008- gener 2009

Consulteu les activitats previstes a Roses per als propers mesos de desembre i gener

Llegir Més

El pressupost 2009 potencia les polítiques socials, activa les inversions i conté la despesa corrent

En resposta al context econòmic i financer actual, Roses ha programat un pressupost contingut per a l’exercici 2009, on destaquen la congelació d’impostos, la contenció de la despesa necessària per al funcionament corrent de l’Ajuntament (personal, compra de béns i serveis, etc) i l’activació de les polítiques socials, on s’inclou la creació del nou Pla Estratègic d’Ajuts i Subvencions, dotat amb 600.000 euros. Tot i així, el consistori, conscient de la necessitat d’activació de l’economia local en èpoques de crisi, vol actuar com a revulsiu destinant més de 7 milions d’euros a inversions i impulsant diverses accions de promoció de l’ocupació, com la posada en marxa del nou Pla Local d’Ocupació.

Llegir Més

El CAR programa un curs de restauració per oferir una sortida laboral als joves de Roses

El CAR jove de Roses realitza a partir d’aquest mes de novembre un nou curs de restauració pensat per oferir una sortida professional a aquells joves que opten per deixar els estudis i es volen fer un camí dins el món laboral. El curs ha estat dissenyat per omplir l’actual buit existent en l’educació d’auxiliars de cuina, cambrers, i d’altres feines relacionades amb aquest sector.

Llegir Més

El CAR JOVE instal·la el mural artístic guanyador del Concurs d’Art Jove

L’Anna Parcet Garcia, de 13 anys, és la jove creadora del disseny guanyador en el concurs artístic que es va celebrar el passat estiu al CAR Jove de Roses. La seva obra, un mural de 4x2 metres sobre fusta, decorarà a partir d’ara una de les parets de l’espai jove del municipi.

Llegir Més

Roses dedica una jornada a la Guerra del Francès

Dins l’extensa programació d’activitats que el consistori rosinc ha organitzat enguany amb motiu de la commemoració del bicentenari de la Guerra del Francès (1808), demà dissabte, tindrà lloc al Teatre Municipal una jornada que inclourà una conferència, la presentació del llibre “El setge de Roses”, una taula rodona i la projecció de la pel·lícula “Master and Commander”.

Llegir Més

Excavacions arqueològiques a la Ciutadella posen al descobert la trama urbana de la vila medieval

L’Espai Cultural la Ciutadella de Roses ha iniciat la segona campanya d’excavacions inclosa en el programa previst per al bienni 2008-2009. Els treballs tindran una durada de sis setmanes i centren la seva atenció en la trama urbana de la vila medieval, on ja s’ha descobert part d’un dels carrers. L’objectiu és arribar als nivells més antics de l’època romana.

Llegir Més

Conferència sobre cetacis a la Biblioteca de Roses

El proper dijous, 6 de novembre (19 h), tindrà lloc a la Biblioteca Municipal de Roses la conferència “Fauna Urbana-Cetacis al Cap de Creus”. La xerrada anirà a càrrec de la biòloga Gemma González i de l’Albert López (membres del projecte Ninam) i està inclosa dins el cicle formatiu d’Activitats Físicoesportives al Medi Natural organitzat per l’IES Illa de Rodes. L’acte està obert a tothom.

Llegir Més

Agenda d'activitats a Roses -Novembre 2008

Per consultar totes les activitats programades a Roses durant el mes de novembre, consulteu el document adjunt.

Llegir Més

Roses inaugura el Curs d’història de la Guerra del Francès

El dijous 30 d'octubre, el Teatre Municipal de Roses va acollir la inauguració del curs d’Història de la Guerra del Francès organitzat per l’Institut d'Estudis Empordanesos (IEE). La primera de les sis sessions que integraran el curs va anar a càrrec del professor de la Universitat de Toulousse Michel Brunet, que centrà la seva ponència entorn a l’imperi napoleònic.

Llegir Més

La biòloga Gemma González del Projecte Ninam, protagonista del programa "A pagès"

Divendres 31 d'octubre, a les 21.30h, el canal 33 dedicarà el seu capítol del programa "A pagès" al mar i a la gent que hi treballa. L'Alt Empordà, i Roses concretament, hi serà present de la mà de la Gemma Gonzàlez, biòloga del Projecte Ninam.

Llegir Més

Roses inaugura el Curs d’història de la Guerra del Francès

El Teatre Municipal de Roses acull la sessió inaugural del Curs d’Història de la Guerra del Francès organitzat per l’Institut d'Estudis Empordanesos i que compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Roses, l’Ajuntament de Figueres, el Consell Comarcal de l’Alt Empordà, l’Institut Ramon Muntaner i l’Associació d’Història Rural de les Comarques Gironines. El curs comptarà amb un total de sis sessions que se celebraran a Roses i Figueres.

Llegir Més

L’Ajuntament de Roses, amb l’esport

L’Ajuntament de Roses ha aprovat les subvencions en matèria esportiva concedides per a aquest exercici 2008, que han estat atorgades a un total de set clubs i vint-i-cinc esportistes. Amb aquests ajuts el consistori vol donar suport a les entitats, associacions i esportistes de la població, en reconeixement per la important tasca que realitzen, i amb la finalitat de posar l’esport a l’abast de tothom.

Llegir Més

La Biblioteca de Roses editarà un punt de llibre dissenyat per nens

Demà dijous, 30 d’octubre, la Biblioteca Municipal de Roses farà públic el nom del guanyador del Concurs Infantil de Punts de Llibre organitzat durant el passat estiu. La convocatòria, que enguany celebra la seva segona edició, ha comptat amb un gran èxit de participació. El treball guanyador serà la imatge del proper punt de llibre editat per la Biblioteca.

Llegir Més

El TMR projecta “En tierra de nadie” dins del cicle “Vides en Guerra”

El proper dijous (22 h), dins del cicle de cinema “Vides en Guerra” que l’Ajuntament de Roses ha organitzat amb motiu del Bicentenari de la Guerra del Francès (1808-2008), el Teatre Municipal de Roses projectarà la pel·lícula “En tierra de nadie”. Es tracta del primer llargmetratge del jove director bosni Danis Tanović que mostra, des d’un punt de vista tragicòmic, el dur conflicte dels Balcans.

Llegir Més

Alumnes de Roses participen en el projecte Aprenent

El programa “Aprenent” és un projecte endegat per l’IES Cap Norfeu de Roses, l’Ajuntament de Roses i el Departament d’Educació de la Generalitat, pensat perquè alumnes amb problemàtiques d’aprenentatge puguin compartir l’escolaritat amb altres activitats externes al centre. L’objectiu del projecte és incentivar aquests alumnes amb noves experiències que complementin la seva formació i que incideixin en la seva integració escolar, social i laboral.

Llegir Més

Conferència sobre la pesca al Cap de Creus a la Biblioteca de Roses

El proper divendres 24 d’octubre, el Parc Natural de Cap de Creus realitzarà una xerrada a la Biblioteca Municipal de Roses sobre “Els recursos marins al Cap de Creus: pesca artesanal i pesca recreativa”. La conferència, que tindrà lloc a les 19 h, serà la primera activitat del programa organitzat pel Parc Natural, dirigit a la població local dels municipis que conformen l’espai protegit.

Llegir Més

El TMR projecta “La lengua de las mariposas”

Demà a la nit (22 h), dins del cicle de cinema “Vides en Guerra” que l’Ajuntament de Roses ha organitzat amb motiu del Bicentenari de la Guerra del Francès (1808-2008), el Teatre Municipal de Roses projectarà el film “La lengua de las mariposas”. Dirigida per José Luis Cuerda i protagonitzada per Fernando Fernán-Gómez, el film va ser guardonat l’any 1999 amb el Goya al millor guió adaptat.

Llegir Més

Roses inicia la campanya educativa “A conseqüència de la guerra”

Amb motiu del Bicentenari de la Guerra del Francès (1808-2008) l’Ajuntament de Roses ha programat les unitats didàctiques “A conseqüència de la guerra”, dirigides als escolars de primària, secundària i batxillerat. Els tallers, que tindran lloc durant tot el curs lectiu a la Ciutadella de Roses, volen propiciar la reflexió dels alumnes entorn al significat i conseqüències dels conflictes bèl·lics.

Llegir Més

Roses ofereix el curs “Conèixer Catalunya” per a nouvinguts organitzat per l’ACCAT

L’Oficina de Català de Roses acollirà el curs de cultura catalana per a nouvinguts que organitza i promou l’Associació Conèixer CATalunya (ACCAT). L’activitat, tot i estar oberta a tothom que vulgui participar-hi, ha adequat els seus continguts a les persones estrangeres que resideixen a Catalunya i entenen el català, que vulguin iniciar-se en els aspectes geogràfics, històrics, culturals i socials del país on viuen.

Llegir Més

Un estiu marcat per la sequera: Roses supera amb nota el repte de l’aigua i estalvia 99,5 milions de litres

L'alcaldessa de Roses, Magda Casamitjana, ha presentat els resultats obtinguts amb la campanya d'estalvi d'aigua impulsada aquest estiu, davant l’excepcional situació de sequera en què s’ha trobat immersa la comarca (i que encara continua). Els resultats obtinguts avalen l’encert del paquet de mesures impulsat pel govern municipal, el qual ha contribuït a la reducció del consum d’aigua durant l’estiu en un 6,76% respecte a l’any 2007.

Llegir Més

El Teatre Municipal de Roses amplia les seves propostes culturals amb un cicle de cinema

Dijous 16 d'octubre el Teatre Municipal de Roses projectarà el film “Bon Voyage”, amb el qual s’inicia el cicle de cinema “Vides en Guerra” programat per l’Ajuntament de Roses. Aquesta nova proposta lúdica i cultural s’ha fet possible gràcies a la recent incorporació de l’’equipament tècnic necessari a les instal·lacions del teatre.

Llegir Més

S’amplia el termini d’inscripcions a les activitats esportives municipals

L’Àrea d’Esports ha ampliat fins a finals del mes d’octubre el període d’inscripcions a les activitats esportives infantils programades per a aquesta tardor. D’aquesta manera, tots els nens i nenes a qui els agrada l’esport i estiguin interessats a fer classes de psicomotricitat, patinatge artístic, gimnàstica artística o esportiva, encara són a temps de participar-hi.

Llegir Més