Notícies

- Turisme i Promoció econòmica

Escriviu la paraula o frase que voleu cercar, escolliu algun dels filtres per mes i any, i feu clic al botó cercar:

Resultats de la cerca 1676 elements coincideixen amb el vostre criteri

Demà divendres es donaran a conèixer els guanyadors dels Premis Emprenedors Alt Empordà 2020

Demà, divendres 23 d’octubre, es donaran a conèixer els guanyadors dels Premis Emprenedors de l’Alt Empordà 2020. Tot i que inicialment el lliurament de premis estava previst celebrar-lo al Teatre Municipal de Roses, les mesures anticovid han fet replantejar l’acte, i finalment el veredicte es farà públic a través del canal de youtube dels premis emprenedors. L’hora d’emissió serà a les 12 h.

Llegir Més

Mapa de restauració amb servei a domicili per emportar

Recordeu que a Roses molts bars i restaurants ofereixen els serveis a domicili i per emportar.

Llegir Més

La campanya del Vermut a Roses prorrogarà el termini fins a la reobertura de bars i el Suquet de Peix s’ajorna

Amb motiu de les darreres mesures aprovades pel govern català per contenir l'augment de contagis per la Covid-19 i el tancament de bars i restaurants corresponent, la Campanya del Suquet de Peix de Roses que s'havia de celebrar des d'avui, divendres 16 d'octubre, fins al proper 25 d'octubre, queda ajornada fins a nou avís. Per la seva banda, la promoció "Anem a fer el vermut a Roses", prorrogarà el termini per bescanviar els tiquets premiats amb vermuts fins a la reobertura de bars i restaurants.

Llegir Més

Els municipis de la badia de Roses inicien una nova campanya conjunta

Els quatre municipis de la badia de Roses (l’Escala, Sant Pere Pescador, Castelló d’Empúries i Roses), inicien aquesta setmana la difusió, a través de les seves respectives xarxes, d’un vídeo promocional per tal de difondre els valors del territori i atraure un turisme sostenible, de salut i benestar i de proximitat. També s’ha presentat la programació d’una nova edició del “Sent la Badia”, amb activitats per a cos i ment durant el mes de novembre.

Llegir Més

Noves mesures per aturar l'increment de casos de COVID-19 a Catalunya

El govern català ha aprovat un paquet de mesures previst per a quinze dies i aplicables a tot Catalunya, amb l’objectiu de contenir l’augment de contagis per la Covid-19. Entre les principals mesures, que entraran en vigor demà, divendres 16 d’octubre, hi ha el tancament de bars i restaurants i la limitació de tota l’activitat comercial en un 30%. Alhora, el govern remarca la importància que els ciutadans limitin els contactes tant com sigui possible al seu grup de convivència i que les empreses optin pel teletreball. Es manté la restricció de les trobades socials a sis persones i es prohibeix menjar i beure a l’aire lliure. Els parcs, els jardins i les sales de jocs seran tancats a les 20 h.

Llegir Més

Els nous treballs arqueològics a la Ciutadella posen al descobert 1300 m2 de la vila medieval

Al llarg dels mesos d’agost i setembre s’han desenvolupat nous treballs arqueològics a la Ciutadella de Roses, concretament al sector on s’ubicava la vila medieval. La campanya, encarregada i finançada per l’Ajuntament de Roses i dirigida per la Càtedra Roses d’Arqueologia i Patrimoni Arqueològic de la Universitat de Girona, tenia per objectiu potenciar el coneixement i la patrimonialització de la vila medieval.

Llegir Més

Els empresaris de Roses creen el segell “Gastronomia d’Origen” per potenciar la gastronomia com a pol d’atracció turístic

L’impulsa l’Associació d’Empresaris Roses-Cap de Creus per garantir que els establiments del municipi i de la comarca fan servir producte local i de proximitat. La iniciativa, cofinançada pel GALP, s’emmarca en les “Xerrades per a la revolució turística” organitzades a Roses per fer un pas endavant en la millorat de la qualitat turística

Llegir Més

Èxit de la programació d’activitats i experiències turístiques organitzades a Roses aquest estiu

L’Àrea de Turisme de Roses ha posat aquest estiu a disposició dels visitants un gran ventall de noves propostes, pensades per diversificar i fer més experiencial el coneixement de l’entorn i del patrimoni, i repensades per compensar la retallada d’esdeveniments tradicionalment multitudinaris programats a Roses a l’estiu. La resposta del públic ha estat immediata, assolint-se el ple absolut a la majoria d’activitats programades, que han hagut d’incorporar més sessions a mida que avançava l’estiu.

Llegir Més

Roses continua posicionant la seva destinació a nivell estatal, amb quaranta aparicions en mitjans

Set mesos després de l’inici del confinament per la Covid-19, l’Ajuntament de Roses continua treballant per tal que l’efecte de la pandèmia afecti el mínim possible al posicionament turístic de la població a nivell estatal. Gràcies a les campanyes de comunicació impulsades durant el darrer mes, Roses ha aconseguit un total de 40 aparicions en 25 mitjans de comunicació diferents, promocionant dos productes de rellevància enogastronòmica -visites enoturístiques amb degustacions i campanya del Suquet de Peix- i un de cultural/patrimonial -rutes megalítiques del municipi-.

Llegir Més

Entre el 5 i el 31 d’octubre, el comerç de Roses convida els seus clients a un vermut

Aquest mes d’octubre, comprar a Roses torna a tenir premi. Després de la campanya "Roses et convida a un gelat" de l’agost, entre el 5 i el 31 d’octubre, les persones que realitzin una compra mínima de 10 € en algun dels 43 establiments adherits a la nova campanya, rebran una targeta rasca-rasca amb la qual poden guanyar un vermut.

Llegir Més

El Suquet de Peix torna a Roses

L’Àrea de Turisme de l’Ajuntament de Roses atorga un any més el protagonisme al plat més representatiu de la cuina rosinca, el suquet de peix, amb una campanya gastronòmica que ja ha esdevingut un clàssic, on es promocionen i es posen en valor la restauració local i els productes autòctons com són el peix fresc i els vins de l'Empordà. Enguany, la campanya es realitza del 16 al 25 d’octubre i hi participen 12 restaurants de la població.

Llegir Més

Roses promociona el seu megalitisme en mitjans especialitzats d’arreu de l’Estat

L’Àrea de Turisme de Roses prossegueix amb les campanyes informatives que realitza al llarg de l’any per enfortir el posicionament de Roses en el mercat turístic estatal. Aquest mes de setembre, coincidint amb l’inici de la tardor i la seva idoneïtat per dur a terme activitats de senderisme i patrimonials, s’ha optat per promocionar els recorreguts megalítics de la població i la recent renovació de la seva senyalització.

Llegir Més

Periodistes especialitzats experimenten en primera persona l’oferta natural i de benestar de Roses

El passat dimecres Roses va rebre els assistents del Presstrip Costa Brava organitzat pel Club de Salut i Benestar i pel Club de Natura i Turisme Actiu del Patronat de Turisme Costa Brava-Pirineu de Girona. Al llarg de la jornada, els assistents van poder participar en diferents activitats i conèixer així l’entorn natural il’oferta en turisme de benestar de què Roses disposa.

Llegir Més

La Fira de la Cervesa i el Festivalet de Roses de 2020, suspesos

L’Ajuntament de Roses ha acordat la suspensió de l’edició 2020 de dues activitats que tenen lloc durant la tardor a la població i que comporten una important afluència i acumulació de públic: la Fira de la Cervesa, prevista per al cap de setmana del 10 al 12 d’octubre, i el Festivalet de Roses, que s’havia de realitzar els dies 7 i 8 de novembre.

Llegir Més

Les parades del mercat de Roses regalen bosses reutilitzables durant tota aquesta setmana

Fins al proper 27 de setembre, els clients que realitzin compres al Mercat Municipal de Roses obtindran una bossa de regal. L’acció s’inclou dins la Setmana Internacional dels Mercats, campanya que té per objectiu promoure el consum d’aliments de proximitat per mantenir un model sostenible.

Llegir Més

Anul·lada la Ruta de Tapes de Roses 2020, que s’havia de celebrar del 30 d’octubre al 8 de novembre

La decisió s’ha pres durant la reunió mantinguda entre l’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Roses i els establiments de restauració.

Llegir Més

L’Ajuntament presenta el Pla per a la transició energètica a l’empresariat rosinc

L’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Roses va convocar ahir l’empresariat rosinc al Teatre Municipal de Roses, on ser presentat el Pla estratègic de transició energètica en l’àmbit de la promoció econòmica. L’acte va comptar amb la participació de representants dels sectors de la restauració, el comerç, el turisme i els serveis del municipi. El Pla té per objectiu la coordinació i planificació per a la incorporació d’energia renovable i local en les activitats econòmiques de la població.

Llegir Més

L’Ajuntament convoca l’empresariat rosinc a la presentació del Pla per a la transició energètica

El proper dijous 3 de setembre, de 9.30 a 11.30h, l’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Roses presenta al Hall del Teatre Municipal de Roses, el Pla estratègic de transició energètica en l’àmbit de la promoció econòmica de Roses. Es convoca a aquesta reunió empresaris i professionals de Roses del sectors turístic, nàutic, comercial, serveis i industrial.

Llegir Més

Roses vol activar el comerç fora de la temporada estival amb Sempre Roses, Comerç Tot l’Any

L’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Roses impulsa la campanya Sempre Roses, Comerç tot l’Any per promoure l’activació del comerç rosinc al llarg de tot l’any. Amb la col·laboració de l’empresariat del sector, inclourà diferents accions per incentivar que el públic local es quedi a comprar a Roses. Digitalització de negocis, la creació d’un marketplace rosinc, campanyes comercials i una acurada difusió sobre els productes i serveis que ofereix la població, són els eixos centrals de la campanya.

Llegir Més

S’obren les inscripcions per als establiments que vulguin participar en la Ruta de les Tapes i Fira de la Cervesa

L’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament obre la convocatòria per als bars i restaurants que vulguin inscriure’s a les diferents campanyes gastronòmiques que es realitzaran a Roses durant la tardor. D’una banda, la Fira de la Cervesa, que tindrà lloc del 10 al 12 d’octubre, oferirà enguany tres novetats: Menú Maridat, Tapes a la Fira i Tasts de Cervesa. Per la seva banda, la Ruta de les Tapes es realitzarà la primera setmana de novembre, d’acord a la decisió consensuada entre restauradors i Ajuntament. El període d’inscripcions per a totes quatre campanyes s’obre avui, 24 d’agost, fins al 4 de setembre. Fora d’aquest termini no s’acceptaran noves adhesions.

Llegir Més

Suspeses les actuacions musicals en establiments d’hoteleria, restauració i bars

Les darreres mesures i restriccions dictades pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya per fer front a l’expansió de la Covid-19, estableixen la suspensió de les activitats musicals en pistes de ball o espais habilitats fora dels establiments d’hoteleria, restauració i activitats recreatives.

Llegir Més

Roses inicia la redacció d’un Pla per a la transició energètica en l’activitat econòmica

L’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Roses impulsa l’elaboració del Pla estratègic de transició energètica en l’àmbit de la promoció econòmica de Roses, un projecte que preveu ser la guia per generar actuacions destinades a avançar cap a una nova cultura energètica en el sector econòmic de la població. El Pla compta amb una subvenció de la Diputació de Girona d’11.000 € per a la seva redacció.

Llegir Més

Obertes les subvencions per a microempreses, autònoms i treball domiciliari de cures

L’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Roses informa de diverses línies de subvencions del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, per al manteniment de l’ocupació en microempreses i persones treballadores autònomes (comerç al detall, restauració, agències de viatges…), i per al foment de nova ocupació en l’àmbit del treball domiciliari de curs de persones grans i amb dependència. En breu s’obrirà també una línia d’ajuts a centres d’activitats marítimes.

Llegir Més

La Policia Local de Roses decomissa més de 3500 articles del top manta

• Les actuacions realitzades han aconseguit superar a principis d’agost la quantitat de material decomissat durant tot l’estiu de 2018 • L’Ajuntament segueix l’estratègia de reduir la rendibilitat econòmica d’aquesta activitat il·legal, primant l’efectivitat dels seus operatius al temps que la integritat d’agents, transeünts i manters • El consistori vol remarcar que únicament té potestat per gestionar el problema a curt termini, i torna a exigir la implicació de les administracions de l’Estat i de la Generalitat per actuar legislativament i socialment per resoldre el top manta

Llegir Més

Entre l’1 i el 31 d’agost, Roses et convida a un gelat

L’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Roses engega una nova campanya promocional per atreure el públic i visitant de proximitat fins a la població. Sota l’eslògan «Roses et convida a un gelat», més de 40 comerços i serveis de la població obsequiaran els seus clients amb butlletes rasca-rasca on el premi és un gelat, vinculant així el sector de la restauració i el comercial.

Llegir Més

Roses consciencia a ciutadans i visitants sobre l’ús de la mascareta i la necessitat de prevenció

L’Ajuntament de Roses i l’Associació d’Empresaris Roses-Cap de Creus inicien a partir d’avui una campanya informativa entre ciutadania i visitants per a conscienciar sobre la necessitat de respectar i fer ús de les mesures de seguretat per evitar la propagació de la Covid-19. Un vídeo explicatiu, fulletons imprimibles o reenviables digitalment a disposició d’hotels i establiments oberts al públic i cartells informatius a la via pública, formen part d’aquesta acció que vol evitar els comportaments incívics al municipi.

Llegir Més

Obert el termini de subvencions per als sectors de la restauració, comerç i servei de Roses

L’Ajuntament de Roses obre a partir d’avui, divendres 10 de juliol, i fins al proper 29 de juliol, el termini per a la presentació de sol·licituds de les dues línies de subvencions als sectors de la restauració, comerç i serveis (inclosos serveis turístics) de Roses, per al finançament de despeses derivades de l’adaptació de negocis a les mesures higièniques i de seguretat de prevenció de la Covid19.

Llegir Més

Pla de xoc per fer front a l’impacte de la Covid-19 a Roses

Amb motiu de la pandèmia per la Covid19, que ha suposat una aturada de l'activitat econòmica de dos dels principals sectors del municipi -comerç i restauració-, l’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Roses va iniciar el mes de maig l'elaboració d'un "Pla de xoc per al sector comerç i restauració per fer front a l’impacte de la COVID-19".

Llegir Més

La Ruta de les Tapes 2020, del 30 d’octubre al 8 de novembre

La Ruta de les Tapes de Roses se celebrarà enguany de manera excepcional a la tardor, entre el 30 d’octubre i el 8 de novembre. La campanya enogastronòmica, que havia de tenir lloc el passat mes de març, va haver d’ajornar-se a causa de la declaració de l’estat d’alarma per la Covid 19.

Llegir Més

Els informadors turístics de Roses reben formació sobre el Parc Natural del Cap de Creus

Els informadors i informadores de Turisme de Roses van participar ahir en la primera de les sessions de Presentació del Parc Natural de Cap de Creus. L’objectiu d’aquesta formació és la de donar a conèixer els valors, l’àmbit i les peculiaritats del Parc a aquell personal encarregat d’atendre i facilitar informació a visitants i turistes.

Llegir Més