Notícies

- Ensenyament

Escriviu la paraula o frase que voleu cercar, escolliu algun dels filtres per mes i any, i feu clic al botó cercar:

Resultats de la cerca 1022 elements coincideixen amb el vostre criteri

Les escoles de Roses, punt de trobada de famílies de diferents orígens i cultures

El proper 5 de març els centres escolars de Roses iniciaran la realització dels Tallers de Cohesió de Famílies, activitat inclosa dins el programa que el Pla Educatiu d’Entorn de Roses proposa per al curs 2006-2007. Els tallers estan adreçats a totes les famílies d’escolars del municipi, de diferents orígens, llengües i cultures.

Llegir Més

Avancen els tràmits per a la construcció de la nova Llar d’Infants de Roses

Aquesta setmana l’Ajuntament de Roses ha aprovat la licitació que li permetrà encarregar properament les obres de construcció de la segona Llar d’Infants Municipal, situada a l’àmbit de l’escola Vicens Vives, en la confluència del carrer Ponent amb la Gran Via Pau Casals de Roses.

Llegir Més

Les biblioteques de les escoles públiques de Roses obren fora de l’horari escolar

Des d’aquesta setmana i fins a final de curs, les biblioteques dels centres públics de primària i secundària de Roses obriran després de classe per oferir als alumnes del municipi la possibilitat de llegir, estudiar o trobar-se per fer treballs fora de l’horari escolar. Aquest servei ha estat inclòs dins el programa d’activitats que el Pla Educatiu d’Entorn de Roses ha previst per a aquest any.

Llegir Més

Aprovada la urbanització de l’àmbit de la nova escola

L’Ajuntament de Roses acaba d’aprovar definitivament el projecte consistent en la urbanització de la xarxa viària i dels espais públics del sector que acollirà el nou CEIP del municipi, així com una nova zona residencial.

Llegir Més

Es reurbanitzaran les voreres del CEIP Vicens Vives i de la nova llar d’infants de Roses

L’Ajuntament de Roses ha aprovat el projecte per a la reurbanització de les voreres de la Gran Via Pau Casals, en el seu tram entre el carrer Ponent i la carretera de les Arenes. Amb aquesta actuació s’adequarà i es delimitarà la zona escolar integrada pel CEIP Jaume Vicens Vives i per la futura llar d’infants municipal.

Llegir Més

Inici de les activitats del Pla Educatiu d’Entorn de Roses

El Pla Educatiu d’Entorn de Roses és una proposta impulsada per l’Ajuntament i el Departament d’Educació i Universitats que engloba un total de dinou activitats per al curs 2006-2007, adreçades als alumnes d’educació infantil, primària, secundària i batxillerat de tots els centres –tant públics com concertats- del municipi.

Llegir Més

Cursos de cuina, taller del mar i sessions de dj's, algunes de les propostes del CAR jove

El Centre d’Activitats de Roses (CAR) ha programat per als propers mesos tot un seguit d’activitats adreçades als joves del municipi. Les temàtiques dels cursos i tallers proposats volen respondre a inquietuds i interessos molt diversos.

Llegir Més

Una conferència sobre Mozart apropa la figura del geni al públic rosinc

El proper dimecres 15 de novembre, el Teatre Municipal de Roses prosseguirà amb els actes en commemoració del 250è aniversari del naixement de W. Amadeus Mozart, amb la realització d’una conferència a càrrec del musicòleg Oriol Pérez i Treviño. En finalitzar l’acte, la Coral Miscel·lània interpretarà diferents peces del cèlebre compositor.

Llegir Més

Aprovat el pressupost municipal de Roses per al 2007

El ple de Roses celebrat ahir (9 de novembre) va aprovar el pressupost municipal per a l’exercici 2007, que puja 40.150.000 €, un 6,48% més que l’any anterior. El programa d’inversions inclòs en el pressupost és de 12.494.112 €, i les àrees que experimenten un major increment respecte a 2006 són les corresponents a Ensenyament, Benestar Social, Turisme i Joventut.

Llegir Més

El Pla Educatiu d'Entorn de Roses engloba 19 cursos i tallers gratuïts per als alumnes del municipi

Aquest matí ha tingut lloc al Teatre Municipal la presentació de les actuacions que formaran part del Pla Educatiu d’Entorn (PEE) que es desenvoluparà a Roses durant el curs escolar 2006/2007.

Llegir Més

El TMR acull el primer acte en commemoració del 250è aniversari del naixement de Mozart

El proper diumenge 29 d’octubre, el Teatre Municipal de Roses celebrarà el primer dels actes programats al municipi en commemoració del 250 aniversari del naixement de W. Amadeus Mozart. Per a l’ocasió, l’Orquestra de Cambra de l’Empordà i la Polifònica de Puig-reig interpretaran el Rèquiem, una de les obres més universals del gran geni.

Llegir Més

S’aprova el projecte per urbanitzar els carrers de la nova escola de Roses

L’Ajuntament de Roses ha aprovat inicialment el projecte consistent en la urbanització de la xarxa viària i dels espais públics del sector que acollirà el nou CEIP i una nova zona residencial a Roses. Es tracta dels solars existents entre la Riera Ginjolers i els carrers Roger de Llúria, Mimosa i Raval dels Grecs, els quals compten amb una superfície total de més de 12.400 m2.

Llegir Més

El Museu de la Tècnica porta a Roses una mostra sobre invents del segle XIX

A partir d’avui (9 d’octubre) i fins al proper dijous dia 12, el Museu de la Tècnica de l’Empordà (MTE) té instal·lada a l’Av. de Rhode, davant del recinte monumental de la Ciutadella, l’exposició itinerant Els camins de la humanitat: ciència i tecnologia. La mostra, ubicada dins d’un tràiler, es pot visitar de forma gratuïta de 10 a 13 h als matins i de 16 a 19 h de la tarda.

Llegir Més

Aules de Formació Cultural per a Gent Gran

L’Àrea de Benestar Social de l’Ajuntament i el Consell Comarcal de l’Alt Empordà organitzen durant els propers mesos d’octubre i novembre les Aules de formació cultural de la Gent Gran. Aquesta proposta de formació està adreçada a les persones de més de 50 anys interessades a participar en un cicle de conferències temàtiques sobre diferents temàtiques.

Llegir Més

La població de Roses arriba als 18.000 habitants

El cens municipal de Roses acaba de sobrepassar les 18.000 persones empadronades, xifra que torna a constatar el continu creixement poblacional que està experimentat la vila en els darrers anys. Les dades recollides representen un augment de població superior al 31% des de l’any 2000, moment en què Roses tancà l’any amb un cens de 13.729 habitants inscrits.

Llegir Més

Els centres d’ensenyament de Roses es posen a punt per al nou curs escolar

El departament d’Ensenyament de l’Ajuntament de Roses està portant a terme durant les darreres setmanes diferents obres de condicionament i millora a les escoles públiques del municipi, Les inversions realitzades en aquesta fase de millores ha pujat a un total de 111.000 €.

Llegir Més

Aprovat inicialment el projecte de la nova llar d’infants

L’Ajuntament de Roses ha aprovat inicialment el projecte de construcció de la segona llar d’infants de la població, que s’espera podrà donar servei a partir del curs escolar 2007 a una setantena d’alumnes. El projecte, redactat pel despatx d’arquitectes Villasís i Associats, comptarà amb un pressupost d’1.100.000 euros.

Llegir Més

El BUS ESTIU CÍVIC visita Roses aquest cap de setmana

Els propers dies 14, 15 i 16 de juliol, el Bus Estiu Cívic del Departament de Benestar i Família de la Generalitat de Catalunya iniciarà a Roses el seu recorregut pel litoral català. Aquest projecte té com objectiu sensibilitzar a la ciutadania sobre la necessitat d’un comportament cívic com a base d’una convivència pacífica i solidària.

Llegir Més

1.200 alumnes de Roses es beneficiaran dels ajuts per a la compra de llibres de text

Per segon any consecutiu, l’Ajuntament de Roses ha acordat la concessió d’un ajut directe a tots els alumnes de primària empadronats al municipi. La dotació, que enguany serà de 30 euros per alumne, està destinat a la compra de llibres escolars (25 euros) i a les AMPA dels diferents centres del municipi (5 euros).

Llegir Més

Lliurament de premis de la primera edició del Premi Treballs de Recerca

Aquest matí ha tingut lloc a la sala d’actes de l’Ajuntament de Roses, l’acte de lliurament dels premis corresponents a la primera edició del Premi Treballs de Recerca 2006, convocat per l’Ajuntament de Roses.

Llegir Més

La piscina municipal de Roses s’inaugurarà el proper dimecres

La piscina de Roses s'inaugurarà el proper dimecres 21 de juny, a les 20.30 h del vespre. Coincidint amb la seva obertura, ja ha estat aprovat el programa d’activitats que s’oferirà durant aquest estiu. D'altra banda, a partir del proper dilluns (dia 19), ja es podran tramitar les inscripcions directament al nou equipament.

Llegir Més

Els instituts de Roses organitzen la I Tarda de Teatre

El proper dissabte 13 de maig, a les set de la tarda, tindrà lloc a l’IES Illa de Rodes la celebració de la I Tarda de Teatre de Secundària de Roses, que consistirà en la representació de dues obres teatrals a càrrec dels alumnes de l’IES Illa de Rodes, de l’IES CapNorfeu i del Centre Escolar Empordà. L’acte està obert al públic en general i el preu de l’entrada és de 3 €.

Llegir Més

Roses ofereix quaranta tres places noves de llar d’infants per al proper curs

L’Ajuntament de Roses acaba d’aprovar el lloguer dels terrenys on s’instal·larà el mòdul destinat a acollir els serveis de la nova llar d’infants municipal durant el temps que durin les obres de construcció del nou equipament. El mòdul seleccionat té una superfície de 325 m2, disposa de calefacció i aire condicionat, i ha estat ideat especialment per realitzar els serveis de llar d’infants.

Llegir Més

Cursos i xerrades aproparan els joves a les alternatives professionals que ofereix el mar

L’Àrea de Joventut de l’Ajuntament de Roses ha programat per als propers mesos d’estiu i tardor un projecte destinat a introduir els joves en el coneixement del món del mar i, més concretament, a les sortides laborals que aquest àmbit ofereix.

Llegir Més

L'IES Cap Norfeu organitza la IV Marató Poètica

L’IES Cap Norfeu de Roses celebrarà el divendres 21 d’abril la propera diada de Sant Jordi amb la IV Marató Poètica, que consistirà en la recitació de poemes durant 12 hores (de les 9 h a les 18 h, i de les 21 h a les 24 h).

Llegir Més

El Vell Marí estudia les praderies de posidònia al Cap de Creus

El Vell Marí és el nou veler científic de l'Obra Social "la Caixa" i la Fundació CRAM, que durant els propers dos anys recorrerà el litoral peninsular i les illes desenvolupant un programa per al rescat, la recerca i l'educació sobre espècies marines en perill d'extinció.

Llegir Més

El Consell Escolar sol·licita més cicles formatius a Roses

Un estudi realitzat posa de relleu la mancança d’estudis en matèria de comerç, pesca i infermeria

Llegir Més

El projecte de la nova llar d’infants de Roses, en marxa

L’Ajuntament ha delimitat els requisits que ha de complir el nou equipament, el qual s’ha de projectar per a una capacitat inicial d’una setantena de places.

Llegir Més

Astronomia, circ, relacions personals i informàtica centren els nous cursos del CAR

L’Àrea de Cultura i Joventut de l’Ajuntament de Roses ha programat per als propers mesos nous tallers municipals, amb els quals es vol completar la formació que el consistori ofereix habitualment amb els cursos de durada anual.

Llegir Més

Roses culmina la reversió dels terrenys de Punta Falconera

La sessió extraordinària del ple municipal celebrat aquest matí a Roses ha aprovat la indemnització expropiatòria (644.279 €) i el pagament del dret de reversió (56.769 €) d’una finca de 210.000 m2, situada a Punta Falconera

Llegir Més