Notícies

- Ensenyament

Escriviu la paraula o frase que voleu cercar, escolliu algun dels filtres per mes i any, i feu clic al botó cercar:

Resultats de la cerca 1025 elements coincideixen amb el vostre criteri

Tu també pots participar en el programa del Voluntariat per la llengua

El “Voluntariat per la llengua” és un programa que posa en contacte persones que volen destinar 10 hores del seu temps a fer conversa amb persones que acaben d’arribar a Catalunya i estan interessades per millorar el català que parlen.

Llegir Més

La Ciutadella recupera el Baluard de Sant Jaume i l’integrarà en el recorregut visitable

Aquesta setmana s’han iniciat els treballs consistents en la recuperació del Baluard de Sant Jaume, situat a l’extrem nord-oest de la Ciutadella. L’objectiu del projecte és recuperar els àmbits interiors d’aquest baluard defensiu, fer-lo visitable en la seva totalitat i integrar-lo en el recorregut de la muralla renaixentista. El projecte, impulsat per l’Ajuntament de Roses, compta amb el suport del Ministeri de Cultura

Llegir Més

El TMR inicia la temporada de tardor amb el muntatge Coral Romput

El proper diumenge 12 d’octubre, el Teatre Municipal de Roses iniciarà la nova temporada de tardor-hivern 2008 amb la representació de l’obra Coral Romput, muntatge dirigit per Joan Ollé, amb el qual proposa al públic l’aproximació a una de les obres cabdals del poeta valencià Vicent Andrés Estellés. Les entrades (15 €), ja estan a la venda a les taquilles del mateix teatre.

Llegir Més

S’inicia el cicle de conferències sobre la Base Militar del Pení

L’historiador i arxiver de Roses Josep Maria Barris, oferirà demà al Teatre Municipal de Roses (20 h), una conferència que portarà per títol Els americans a Roses. Aquesta ponència serà la primera del cicle organitzat conjuntament entre l’Ajuntament de Roses i el Museu de la Tècnica de l’Empordà, en commemoració dels 50 anys de la construcció de la base militar del Pení a la població.

Llegir Més

La Biblioteca de Roses amplia els seus horaris per adaptar-se a les necessitats dels ciutadans

La Biblioteca Municipal “Jaume Vicenç Vives” ha ampliat els seus horaris d’obertura coincidint amb l’inici del nou curs escolar. A partir d'ara, les instal·lacions obren tots els matins de dimarts a dissabte de 10 a 13.30 h, i totes les tardes de dilluns a divendres, de 16 a 20 h, donant així resposta a la demanda del públic usuari.

Llegir Més

Es presenta el catàleg de l’exposició "La Costa Brava abans de la Costa Brava"

El passat divendres 19 de setembre, va tenir lloc a l’Espai Cultural La Ciutadella la presentació del catàleg de l’exposició La Costa Brava abans de la Costa Brava-Fotografies de la Casa de la Postal 1915-1935. Amb un format i disseny de gran qualitat, la publicació recull al llarg de 315 pàgines el conjunt de fotografies que integren aquesta mostra, així com diferents textos introductoris i d’anàlisi.

Llegir Més

Narcís Costa exposa al Teatre Municipal “En caixos i estudis per un ziggurat”

El proper dissabte 16 d’agost, el Teatre Municipal de Roses acollirà la inauguració de l’exposició d’escultures de Narcís Costa “En caixos i estudis per un ziggurat”. En aquesta ocasió, l’artista rosinc presenta dues sèries escultòriques que, tot i ser aparentment molt diferents, comparteixen la preocupació entorn del concepte de fusió.

Llegir Més

La Biblioteca de Roses organitza el II Concurs Infantil de Punts de llibre

La Biblioteca Jaume Vicens i Vives de Roses organitza aquest estiu la segona edició del Concurs de Punts de Llibre, adreçat a nens i nenes fins a 13 anys. Els nens i nenes que vulguin participar poden lliurar el seu dibuix a la biblioteca durant el mes d’agost.

Llegir Més

L’Exposició “La Costa Brava abans de la Costa Brava” supera els 800 visitants la primera setmana d’obertura

L’exposició fotogràfica “La Costa Brava abans de la Costa Brava” ha superat la xifra dels 800 visitants durant la primera setmana d’obertura al públic. Concretament, entre el dia de la inauguració (4 de juliol), i el 10 de juliol, han estat 824 les persones que s’han desplaçat fins a la Sala d’Exposicions Municipal de l’Espai Cultural La Ciutadella per visitar la mostra.

Llegir Més

En marxa els treballs per al trasllat dels mòduls de l’escola Montserrat Vayreda

L’Ajuntament ha iniciat els treballs d’adaptació de terrenys per al trasllat dels mòduls prefabricats de l’escola Montserrat Vayreda al seu nou emplaçament, situat al costat de la Piscina Municipal. Es preveu que aquestes obres d’adequació de solars finalitzin la darrera setmana de juliol, per tal de possibilitar que la Generalitat realitzi el trasllat de mòduls abans de l’inici del proper curs escolar

Llegir Més

El Club Infantil de Platja de Roses es trasllada a la platja Nova

Aquesta setmana ha entrat en funcionament el Club Infantil a la platja Nova de Roses. Aquesta activitat, que es va iniciar l’estiu passat a la platja de Santa Margarita, compta enguany amb un nou espai lúdic i educatiu destinat a nens i nenes d’entre 3 i 10 anys, i obrirà tots els dies de la setmana. L’organització de nombroses activitats i espectacles completaran aquesta àmplia oferta infantil

Llegir Més

Es reprenen les excavacions arqueològiques al jaciment de la Ciutadella

Aquesta setmana s’han iniciat al recinte monumental de la Ciutadella de Roses les excavacions de la primera campanya arqueològica prevista per a aquest any 2008. L’actuació, que tindrà una durada de quatre setmanes, reprèn la recerca arqueològica de les diferents ocupacions històriques del jaciment, amb l’objectiu de la seva posada en valor i el seu apropament al públic en general.

Llegir Més

Un treball sobre els motius de les cases de Roses, guanyador del Premi de Recerca de Batxillerat 2008

El passat divendres 27 de juny, es va lliurar a la Sala d’Actes de l’Ajuntament de Roses el III Premi de Recerca de Batxillerat, que en aquesta ocasió va recaure en l’alumna del Centre Escolar Empordà, Anna Montalat, pel seu treball titulat “Els motius de les cases de Roses”. Els alumnes Mireia Roig (IES Cap Norfeu) i Adrià Verdaguer (Centre Escolar Empordà), van ser també reconeguts amb dos accèssits.

Llegir Més

Obertura dels actes de Commemoració del Bicentenari de la Guerra del Francès a Roses

L’Ajuntament de Roses oferirà durant els propers mesos una programació especial amb motiu de la Commemoració del Bicentenari de la Guerra del Francès (1808-2008). La presentació de la reedició del llibre "Sunyer metges, pare i fill" i l’audició de la cantata Carmina Burana, obriran aquesta celebració el dissabte 21 de juny, a l'Espai Cultural La Ciutadella.

Llegir Més

L’Ajuntament crea un Banc de Llibres per reduir la despesa del pares, a partir del proper curs escolar

El Departament d’Ensenyament de l’Ajuntament de Roses posarà en marxa a partir del proper curs escolar 2008-2009 un Banc de Llibres de text adreçat als alumnes d’ensenyament obligatori que permetrà aprofitar els llibres en bon estat d’un any per l’altre. Els alumnes que participin en aquesta iniciativa, que parteix d’un model de socialització dels llibres basat en la solidaritat i la igualtat, rebran la cessió d’ús d’una part dels llibres, amb el compromís de retornar-los quan s’acabi el curs perquè puguin ser aprofitats.

Llegir Més

Roses, primera ciutat de l’Estat en senyalitzar el patrimoni amb codis QR

Roses iniciarà aquest estiu la implantació del nou Projecte de Senyalització del Patrimoni mitjançant codis QR, sistema que permet l'accès immediat a una àmplia informació des de qualsevol telèfon mòbil provist de càmera fotogràfica. El projecte, que inicialment s’implantarà a la Ciutadella i al llarg del proper any a la totalitat del patrimoni rosinc, es complementarà amb la "Rosespèdia”, una eina de difusió patrimonial participativa i oberta a la ciutadania.

Llegir Més

L’Ajuntament amplia el servei de Casal d’Estiu amb dos torns, que es duran a terme el juny i el setembre

El departament de Benestar Social i Família de l’Ajuntament de Roses amplia aquest any el servei de Casal d’Estiu amb un total de 60 places en relació a l’estiu passat, i incorpora com a novetat un nou torn, que es durà a terme l’última setmana del mes de juny. A més, i per segon any consecutiu, el casal es perllongarà fins el 10 de setembre, per tal de conciliar al màxim la vida laboral i familiar.

Llegir Més

Els mòduls de l’escola Montserrat Vayreda es traslladaran a la zona esportiva, a tocar la piscina

Els mòduls prefabricats de l’escola Montserrat Vayreda es traslladaran, a partir del proper curs acadèmic, a uns terrenys situats a la zona esportiva municipal del Mas Oliva, a tocar la piscina coberta. Els terrenys, de propietat municipal, tenen una superfície de 3.446 metres quadrats, que permetran disposar de dues zones de pati i ampliar, amb un mòdul més, les actuals instal.lacions

Llegir Més

L'IES Illa de Rhodes aconsegueix un cicle formatiu de grau mig d'activitats físicoesportives

El Departament d’Educació ha concedit la implantació d’un Cicle Formatiu de Grau Mig de Conducció d’Activitats Físicoesportives al medi natural a l’Institut d’Ensenyament Secundari Illa de Rodes, arran de la sol.licitud presentada pel centre educatiu. L’objectiu d’aquest cicle és formar als joves en la coordinació i organització d’activitats turístiques alternatives relacionades amb el Medi Natural.

Llegir Més

Roses signa un conveni de col.laboració amb el consell comarcal per dinamitzar les Associacions de Mares i Pares d'Alumnes de la comarca

Els Ajuntaments de Roses, Figueres i la Federació d’Associacions de Pares d’Alumnes de Catalunya (FAPAC) han signat un conveni de col.laboració amb el Consell Comarcal de l’Alt Empordà que té com a objectiu dinamitzar les associacions de pares i mares d’alumnes (AMPA) de la comarca, afavorint la participació activa d’aquestes entitats en el marc de cada comunitat educativa.

Llegir Més

La Biblioteca de Roses, premiada pel Ministeri de Cultura pel seu projecte de dinamització Biblio Jove

La Biblioteca Municipal de Roses ha obtingut un dels premis atorgats pel Ministeri de Cultura, la Federació Espanyola de Municipis i Províncies i la Fundació Coca-Cola, dins el Pla de Foment de la Lectura. En concret, l’activitat premiada ha estat el projecte de dinamització Biblio Jove, emmarcada dins del Pla Educatiu d’Entorn que es desenvolupa a Roses des de l’any 2006.

Llegir Més

El fons marí del Cap de Creus, a la Ciutadella de Roses

El Museu de la Ciutadella de Roses va presentar el passat divendres 30 de novembre l’exposició “Natura Subaquàtica”, amb la qual es tancarà el cicle cultural Els Mars de Roses. La mostra, instal·lada a la Sala Polivalent de la Ciutadella, centra la seva atenció en els impressionants paisatges, espècies i singularitats del fons marí del Cap de Creus.

Llegir Més

L’Ajuntament cedeix els terrenys per fer l’ampliació de l’IES Illa de Rodes

El ple municipal de Roses celebrat el dilluns 26 de novembre, va aprovar la cessió d’uns terrenys de 4.600 m2 a favor de la Generalitat de Catalunya. El solar, situat entre l’IES Illa de Rodes i el Rec Fondo, s’emprarà per a l’ampliació d’aquest centre d’educació secundària.

Llegir Més

Una estona amb l’alcaldessa

L’Ajuntament de Roses inicia la campanya “Una estona amb l’alcaldessa”, programa amb el qual es vol potenciar i difondre el coneixement que tenen els vilatans sobre el funcionament i dia a dia del govern local del municipi. L’alcaldessa de Roses, Magda Casamitjana, obrirà el seu despatx setmanalment, perquè les persones que ho desitgin puguin conèixer de primera mà el treball que es desenvolupa des de l’Ajuntament.

Llegir Més

La nova Llar d’Infants en construcció disposarà de dues aules més

L’Ajuntament ha encarregat la modificació del projecte de construcció de la nova Llar d’Infants Municipal, actualment en execució, per tal de donar cabuda a dues noves aules. L’objectiu d’aquesta actuació és aconseguir que en el moment de la posada en funcionament del nou centre (curs 2008-2009), aquest pugui acollir un major nombre d’alumnes, d’acord amb les necessitats previstes.

Llegir Més

S’inicia el condicionament de l’entorn del CEIP Jaume Vicens i Vives

Acaben d'iniciar-se les obres de reurbanització de les voreres i exterior de l’escola Vicens Vives i de la nova Llar d'Infants. Els treballs afecten el tram de la Gran Via Pau Casals situat entre el carrer Ponent i la carretera de les Arenes. Amb aquesta actuació es delimitaran els equipaments, s'ampliaran les voreres, i es millorarà l'accessibilitat i entorn d'aquesta zona escolar.

Llegir Més

Presentació del programa “Voluntariat per la Llengua”

El proper dimarts 13 de novembre (20 h), tindrà lloc al Teatre Municipal de Roses l’acte de presentació del “Voluntariat per la llengua”, programa que posa en contacte persones que volen destinar 10 hores del seu temps a fer conversa amb persones que acaben d’arribar a Catalunya i estan interessades per millorar el català que parlen.

Llegir Més

Aprovació Ordenances Fiscals 2008

L'Ajuntament de Roses va aprovar durant la celebració del ple municipal celebrat el passat dimarts 30 d'octubre, les ordenances fiscals corresponents a l’any 2008.

Llegir Més

Roses planifica la construcció de dues noves escoles i un institut

L’Ajuntament de Roses està tramitant l’alliberament de tres espais del municipi d’uns 30.000 m2 d’extensió total, per a la seva assignació com a sòl públic destinat a la construcció d’equipaments docents. L’objectiu municipal és poder dotar la vila de manera immediata dels terrenys necessaris per a la construcció de dues escoles d’educació infantil i primària i d’un institut de secundària.

Llegir Més

L’Ajuntament repartirà dispositius d’estalvi d’aigua entre 900 famílies per reduir-ne el consum a les llars del municipi

L’Ajuntament ha iniciat una campanya mediambiental centrada en l’estalvi d’aigua i el reciclatge de residus, adreçada als alumnes de primària del municipi. Més de 900 alumnes participaran fins a finals de novembre en les diferents activitats programades, i rebran un pack de dispositius d’estalvi d’aigua perquè els instal·lin a les seves llars.

Llegir Més